Wpis z mikrobloga

@aarahon Wpływ latania na klimat może być ponad 80 razy gorszy niż podróż pociągiem. Według danych Europejskiej Agencji Środowiska samoloty emitują średnio 4,84 razy więcej gazów cieplarnianych niż pociągi.

@Xefirex jej ojciec bardzo nieprzychylnie wypowiadał się o niej na Twitterze
  • Odpowiedz
@AndrzejBabinicz: właśnie dlatego stawia się na jednej szali czas, na drugiej ekologiczność. Latać ludziom nie można zabronić, nikt nie myślał o rozbudowie linii kolejowych gdy były projektowane i budowane więc wybranie samolotu który leci godzinę zamiast auta które jedzie pięć godzin to chyba dobry wybór. A na pewno lepszy niż siedem godzin pociągiem. Aż sprawdzę jak to wygląda ode mnie.
  • Odpowiedz
  • 36
@Xefirex: To tzw. "salonowa lewica". Wycierają sobie odezwami "do ludu" i "do robotników" i sami uważają się oczywiście za lepszych od hołoty. Fa tfu!
  • Odpowiedz
@AndrzejBabinicz: no i tak, z historii tras - 4h, 30 minut jechałem autem do lokomotywowni we Wrocławiu.
Aż 7h 45 minut pociągiem by mi to zajęło.
Samolot - pociągiem na samolot 1h, 30 minut, godzina lotu, komunikacja miejska 30 minut.

ile jedzie pendolino do Wrocławia?

@proba1: skąd?
  • Odpowiedz
sprawdziłem na swoim przykładzie - nie jest.

@aarahon: No to gówniany przykład pasujący do osoby bo jak widzę kogoś kto pisze o 7h 45 min pociągiem na trasie Wrocław - Warszawa to wiem, że p------i głupoty nie mając pojęcia o czym pisze. Trasa Wrocław Główny - Warszawa Centralna to jest 3 i pół godziny. Obecnie niby są jakieś remonty w Warszawie i chwilowo jest problem z tą trasą ale w
  • Odpowiedz