Wpis z mikrobloga

Na ile to normalne że podejrzewając zapalenie uchyłków i zlecając badania krwi lekarz nie dorzucił tam badania OB?

Czy to nie jakaś podstawa że takie badanie powinno się zrobic. Pierwszy lekarz to zrozumiem że ok co czuję w brzuchu brak innych objaw infekcji i jakoś nie pomyślał. Ale drugi już mi powiedział że to może być to zapalenie i mi tego nie zlecił w badaniach krwi.

Tata mnie dopiero spytał a jakie mam wyniki OB i się zdziwil jak powiedziałem że nie mialem.
Teraz na czacie spytałem o to lekarkę czy nie powinienem mieć robionego tego OB to mi tylko odpisała że „ok już jest w systemie skierowanie” xd

Trochę żałosne jesli to taka podstawa że nawet mój tata o to pyta a tam zapomnieli xd
#zdrowie #medycyna
  • 4
@negtner: miałem crp i wyszło spoko. Więc skoro to OB na koksie to bez sensu że mi nie wyjaśniła tego tylko w sekundę skierowanie na OB xd

Druga sprawa to że jak mi wyjdzie że to nie zapalenie czy coś to ja #!$%@?ę. To co w końcu sprawia że mam gorączkę od tygodni. Trzeba znowu szukać.
@hurb: właśnie jak czytałem o crb po komentarzu tutaj to niepotrzebne to Ob. Ale jak mi przypisała w sekundę to się przejdę czemu nie. Zawsze więcej statow żeby wyjaśnić mój stan.