Aktywne Wpisy

AnalnyNiszczyciel +385
Moi starzy dziś wrócili z wakacji. Stary dał się namówić i pojechali z młodszą moją siostrą do Chorwacji. Niby zadowoleni, wszystko super. Mama nakupowała pamiątek, ale mój stary przebił jak zawsze wszystko. Kupił k---a i przywiózł z Chorwacji z tamtejszej castoramy czy innego tego typu sklepu bojler bo mówi, że u nas za c--j w takiej cenie takiego by nie dostał. W------e w te wakacje, ale z bojlera jest niesamowicie zadowolony i

Koliedzy, ogromnie proszę Was o pomoc. Jak komuś uda się rozgryźć problem to stawiam d------ą pizze albo zajebistą w----y. Otóż
Mam problem, że bardziej wymagające gry wyłączają mi się po 1 do 3h. Po prostu. Gram i wywala mi grę. Problem ten występuje w takich tytułach jak:
- God of War Ragnarok - błąd 0xc0000005
- Expedition 33 - nie pamiętam błedu, po prostu crash z jakimś komunikatem
Mam problem, że bardziej wymagające gry wyłączają mi się po 1 do 3h. Po prostu. Gram i wywala mi grę. Problem ten występuje w takich tytułach jak:
- God of War Ragnarok - błąd 0xc0000005
- Expedition 33 - nie pamiętam błedu, po prostu crash z jakimś komunikatem

Rozpatruję taki przypadek: samochód kupiony 2 lata temu, zapłacone gotówką 50k netto, fvat. Przy zakupie odliczono 50% vat. Po 2 latach w aucie uszkodził się silnik, dodatkowo do naprawy jest turbina i skrzynia automatyczna. Naprawa jest dla mnie nie opłacalna, więc sprzedaję auto handlarzowi za 15k netto z adnotacją, że pojazd jest uszkodzony. Od tego odprowadzam PIT i 23% vat. Czy muszę mieć jakieś potwierdzenie stanu technicznego z warsztatu samochodowego lub rzeczoznawcy? Boję się, że US może zakwestionować cenę pojazdu i zarzuci mi iż resztę wziąłem pod stołem xD
Wystawiałem takie faktury, księgowałem takie faktury, ale było to raptem rok temu. Albo urząd jeszcze na to nie trafił, albo olał.
Na pewno nie szedłbym z tym do ASO xD Nie są wyrocznią dla skarbówki
Jako dowód wydrukowałbym ogłoszenie z opisem, gdzie jest napisane o uszkodzeniach. Dopisałbym na fakturze.