Wpis z mikrobloga

#wybory
Patrzę sobie na wyniki w moim okręgu nr 1 i tak zauważyłem, że wyborcy PiS'u kompletnie nie patrzą czy ten na kogo głosują jest związany z ich regionem, czy chociaż okolicy. Hurtem wszyscy na Witek głosowali. 100k głosów przeliczone, 20k na samą witek, gdzie łącznie PiS ma 36k, gdzie u opozycji głosów jest ponad 30k, ale najwyższy wynik na samej liście to nr 2 z 8k głosów, tak to są po 2-6k głosów kolejne miejsca. Absolutny fanatyzm, powiedzieli by głosować na Witek, to głosują na witek, której mąż w szpitalu miejsce zajmuje od kilku lat, bo się nie chce ogarniać opieki dla niego tej babie
  • 13
@gryyyn: ja sie nie dziwie, u nas sie glosuje na partie, a nie na ludzi :) malo kto glosuje na ludzi, ludzie dostaja dobre wyniki jak faktycznie dzialaja lokalnie i sie czyms wyrozniaja. Cala reszta to z automatu 1 albo 2 albo 3 :)
@000loki: Jest, ale jej znajoma jest dyrektorką szpitala w Legnicy i tak jakoś sobie jej mężulek leży na intensywnej w stanie wegetatywnym od kilku lat. Widocznie marszałek sejmu nie stać na wynajęcie pomocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@XanderPLXE: ludzie nie wiedzą czym się różni sejm od rządu. Nie oczekuj, że będą świadomie wybierać kandydatów. Raz na 8 lat na #!$%@? zmieniają rządy i tyle.

Pomijam już fakt, że ludzie nie rozumieją czym jest poseł i w jakim celu powinno się posła wybierać. U nas jest walka plemienna i tyle.
@XanderPLXE: no niestety, dlatego ten ustroj jest #!$%@?. Ale cóż, widocznie ludzie nie chcą innego. Nie chce mi się już powoli w ten temat wchodzić. Od *18 lat chodzę na wybory, mordy te same :)