Aktywne Wpisy
picasssss1 +983
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
Kearnage +582
#codziennykonfiarz
#dune #bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #bekazwykopkow #polityka #neuropa
@Kryspin013: Najlepiej w ogóle ich o nic nie pytać, równie dobrze można gadać z psem xD
@Normie_Lurker: to jest chyba najlepsze podsumowanie konfy jakie widziałem gdziekolwiek xD
sklejane w paincie, tu link do schorowanego człowieka https://wykop.pl/wpis/73115691/genialna-riposta-konfederacja-lewica-neuropa
To samo jest z zusem. Jeśli ma być przymus ubezpieczen społecznych, to chociaż wprowadźmy prywatne firmy które zastąpią studnie jaka jest ZUS.
@michal-sieskichal: Nie, konfa nie zamierza ograniczać wydatków państwa, a przynajmniej nie proporcjonalnie do wpływów budżetowych które chcą obciąć. Znajdziesz wiele analiz gdzie wychodzi, że program konfy jest najdroższy ze wszystkich a i w wielu kwestiach jest praktycznie nieralizowalny bo łamie traktaty z UE.
No i konfa chce ograniczyć wpływy dla samorządów.
@kapitan_b---a: Iksde, a jak musisz wytłumaczyć skąd kasa na socjal KO, PiS i Lewicy to robisz pikaczufejs XD
Widziałem jakaś analizę, nie wiem czy mówimy o tej samej. Nie uwzględniała cięcia kosztów, tylko ograniczenie wpływów do budżetu z cięcia podatków. Może na jakąś inną natrafiłem, nie wykluczam. Widziałem tez takie manipulację, jak potencjalny podział mandatów, w którym to podziale PiS i konfa były zaznaczone okręgiem, sugerując połączenie po wyborach.
Jest też coś takiego jak krzywa