Wpis z mikrobloga

@Szalom: No tylko, że po Wrocławiu nie da się cały rok jeździć rowerem niestety jak nie masz dostępu do prysznica w pracy. Do tego Wrocław jest znacznie rozleglejszy niz większość miast które aktywiści tak chętnie pokazują w swoich materiałach.

Mi nie chodzi o to żebys miał więcej pasów. Powiedz mi jak wyglądają drogi w Holandii, Portugalii, Hiszpanii czy takiej Danii?. Masz praktycznie wszędzie normalnie zrobione ringi autostradowe. We Wrocławiu nagle chcą
@javelin: A4 nie jest obwodnica tylko droga która idzie obok miasta. Praktycznie masz 2 wjazdy od strony A4 z czego tylko jeden praktycznie sensowny.

Mamy A8 faktycznie. Która jest z jednego boku Wrocławia. Na drugim boku mamy jednopasmowa drogę XD Faktycznie mamy super obwodnicę w tym mieście XD

Weź sobie włącz jakieś Google maps i porównaj z takim Amsterdamem, Kopenhaga czy każdym innym ulubionym miastem aktywistów. Wtedy weź mi powiedz, że
@Darth_Gohan: Rozleglejszy? Xd ale
Głupie gadanie. Jest podobnej wielkości co Amsterdam na przykład. I chyba jest w większości płasko?

Ale zostawmy te rowery, obwodnice tak, ale ruch w centrum nie. Bo nie powiesz mi że Ska na północy i autostrada na zachodzie i południu nie wywala ruchu z miasta. Tranzyt przecież nie idzie przez centrum, tylko ludzie którzy mają jakiś tam interes dojeżdżają
@Szalom: 220 km Amsterdam vs 296 Wrocław. Faktycznie prawie to samo XD
We Wrocławiu może jest płasko.ale za to na części odcinków musisz zasuwać znacznie dalej bo musisz dojechać do odpowiedniego mostu.

@Szalom Tranzyt częściowo poszedł A8 fakt. Tylko co z tego jak oprócz A8 bliżej centrum miasta nie masz nic. Zobacz sobie np. Ciag ulic Hallera z Klecinska i potem zobacz gdzie jest następna ulica łącząca miasto w tym kierunku.
myślę że powinniśmy kupować więcej samochodów,

@Hrjk: zawsze kisnę jak to czytam, jakby #!$%@? ludzie jeździli dwoma - albo #!$%@? - trzema autami NA RAZ XD
Weź napisz od razu, że powinniśmy się mniej rozmnażać, bo jest ludzi za dużo i każdy chce autem jeździć, szaleńcy.
@radziuxd bo tak jest. Kiedyś było jedno auto na rodzinę, a teraz mam wrażenie że każdy ma swoje włącznie z gówniarzami. Spoko, nie zabraniam. Po prostu jestem zmęczony słuchaniem tego jeczenia o korkach. Wracam do domu z roboty codziennie i mijam ludzi stojących w korkach - jakieś XC60 z jedną osobą, tuż obok stoi audi a6 i siedzą dwie. Zaraz za nimi kolejny quashqai z kierowcą solo. Sorry, miasto nie jest z
myślę że powinniśmy kupować więcej samochodów, wtedy będzie jeszcze lepiej. No i dojeżdżać nimi wszędzie gdzie się tylko da.

@Hrjk: W dupach się ludziom przewraca. Myślę, że nie powinni się szlajać. Po jaką cholerę do tego kina się pchają, czy restauracji? Co to już telewizji państwowej podczas jedzenia schabowego nie można oglądać?
@anonim1133 raczej - zamiast jechać jednym autem, czy podjechać trochę dłużej autobusem to każdy myśli tylko o swojej wygodzie żeby nie daj borze podejść te 500m z Biedronki z zakupami albo jechać do centrum na piwo. Tylko wszystko musi być już teraz natychmiast i ani minuty dłużej. A już napewno nie może być tak że somsiad pojedzie samochodem jak panisko, a ja się będę tłukł zbiorkomem! Bo czemu niby ja, a nie
@rovi: myślę, że powinniśmy utworzyć jedno super miasto, które będzie mieściło 38 mln Polaków, wtedy będzie zajebiście, a tak na serio, to jest zbyt duża centralizacja i wszystko ładowane jest do miast wojewódzkich i właśnie przez to są korki.
@Hrjk ogólnie masz rację z tym wożeniem dupy autem gdzie się da. Ale wiadomo, każdy ma małe dzieci, które musi wozić 50 km w jedną stronę codziennie w różne miejsca i codziennie robi tygodniowe zakupy po drodze.

Sam jeżdżę rowerem do biura, bardzo to lubię, szczególnie powrót, kiedy omijam wszystkie samochody stojące w korku. Ale gdybym nie miał gdzie bezpiecznie zostawić roweru (garaż w biurowcu), to bym nie wiem co bym zrobił.