Wpis z mikrobloga

spadkowicze są ostatnio bardzo zuchwali...widać, że poczuli krew i już z powrotem zaczyna się przecieranie szklanych kul i przepowiednie jebnięcia za 2 tygodnie, a to oznacza tylko jedno - czeka nas kataklizm, który wywinduje ceny nieruchów do nowych, wcześniej niewyobrażalnych szczytów, nie wiem jeszcze jaki konkretnie będzie tego powód (najprawdopodobniej wychodzenie z długu poprzez inflacje), ale tak będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

łudzicie się, że tym razem będzie inaczej, ale ja to wiem - przegracie znowu, bo kierujecie się myśleniem życzeniowym zamiast twardymi faktami. ale i tak was kocham, bo oglądanie jak ceny rosną, a wy się męczycie to moje guilty pleasure ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczafi8: jak ktoś mieszka w warszafce i wierzy w spadki to powodzenia, ale jak ktoś mieszka w powiecie i wierzy w spadki to ma rację. bo spadki są cały czas, tylko ten cały top Polski jeszcze leci resztkami bezwładnie pchnięty przez pompę2%
  • Odpowiedz
@kaczafi8: Jeśli inflacja będzie spadać, a ma spadać, a przynajmniej taki jest wszystkich cel, no to siłą rzeczy będą niższe stopy, niższe koszty kredytów, większa podaż kredytów, więcej sprzedanych mieszkań ergo droższe mieszkania.
  • Odpowiedz
@BurzaGrzybStrusJaja: Pamiętaj, że rozmawiamy tutaj o rzeczach pierwszej potrzeby. W dodatku o dużej wartości i z ograniczoną podażą. Kompletnie nie rozumiem jak niby nieruchomości miałyby tanieć....
  • Odpowiedz
@GOHAN: Siłą rzeczy to mamy obecnie 0.5 pkt róznicy do stóp dolarowych a Fed zapowiedział jeszcze jedną podwyżkę i że rynek ma oczekiwać utrzymania wyższych stóp przez dłuższy czas.

Powodzenia z tymi obniżkami zanim zaczną je amarykanie.
  • Odpowiedz
W taki sposób, jak można porównywać wartości walut? Wytłumacze Ci to jak ogórkowi w słoiku.

Masz G---o Złotówke i Zielonego dolara. I możesz je między sobą wymieniać. Tak więć jak masz jedno to możesz mieć też drugie. Nie zgubiłem Cię jeszcze? To dobrze. Teraz uwaga będzie coś trudnego im stabilniejsza waluta tym niższe koszty kredytowania. Dlatego kredyt np w Euro, Koronie Szwedzkiej bądź Norweskiej, Franku był zawsze oprocentowany niżej niż kredyt na złotówce.
  • Odpowiedz
Zapaść demograficzna dopiero za 20 lat.

@GOHAN: tak tak, nagle za 20 lat będzie zapaść, a za 15 czy 20 lat jej nie będzie.
Najbardziej aktywni na rynku nieruchomosci są 40 latkowie i właśnie ludzi w tym wieku jest obecnie najwiecej w Polsce - nic dziwnego więc, że mamy obecnie duży popyt na mieszkania
  • Odpowiedz