Aktywne Wpisy
teslamodels +307
gymw8nhnzd +120
Izunia znowu wyciąga lekcje z tagu, teraz juz zdjęcia nie z ryanairem tylko z LOTem w tle
#frajerzyzmlm #izadamczyk (nie mylic z #izaadamczyk bo jest błędnym tagiem)
#frajerzyzmlm #izadamczyk (nie mylic z #izaadamczyk bo jest błędnym tagiem)
Nie mieszkałem na Winogradach/Naramowicach/Jeżycach/Grunwaldzie/Centrum/Ogrodach.
Jakie wg. was najlepsze miejsce do mieszkania w Pzn? Moje skojarzenia:
- Piątkowo (spoko, duża przestrzeń, sporo zieleni, ale też dużo betonu, lata 2000 trochę deprymujące nic nowego tam nie powstaje)
- Łacina/Rataje (spoko, dobra komunikacja, blisko nad maltę, nowa okolica, na minus samoloty słychać, szczególnie latem)
- Wilda (całkiem spoko, blisko do rynku, półwiejskiej, dobra komunikacja do centrum, park jana pawła, na minus dużo patologii i brudnych chodników)
- Chartowo (spoko, zieleń, dużo emerytów, spokoju, bezpiecznie się czułem, całkiem oki komunikacja, trochę jak piątkowo)
- Śródka - os. Warszawskie (zaniedbane, strach wracać nocą, komunikacja na plus ze Śródki)
Najlepsza dzielnica do mieszkania w Pzn to
f16 słychać w całym poznaniu. znajomy mieszka blisko warty i autostrady i nie odczuwa tego jakoś bardziej niż ja, mieszkaniec ogrodów.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: to też jest myśl, kolega mieszka 15 km od Poznania i sobie chwali, raz w tyg. jest w biurze, więc lokalizacja w sam raz, a
na jeżycach mieszkam 4 lata już i bardzo bardzo lubię, nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej w Poznaniu, ewentualnie tylko na większym metrażu - 5-6 marketów w promieniu kilometra, rynek jeżycki, jak mi brakuje zieleni to idę do starego zoo, parku sołackiego, nad rusałkę lub do parku wilsona,
w dodatku same dzielnice są nierówne w swoim obrębie, np: Wilda bliżej Browaru wygląda ciekawiej niż Wilda np: w okolicach Pamiątkowej, w przypadku Warszawskiego Ty pewnie mieszkałeś bliżej Śródki, bo samo osiedle domków jednorodzinnych i bloki przy Krańcowej to fajne miejsce do mieszkania i na pewno nie jest niebezpieczne
Wilda
+ dobra lokacja (blisko centrum)
+ ładna dzielnica pod kątem kamienic
+