Aktywne Wpisy
johnmaverick +6
siema! mieszkam w samym centrum, woda podniosła się błyskawicznie o metr, zalewa już niektóre zejścia, podesty, schody, dostałem info w nocy od służb, że zalało most w marszowicach, jest zamkniety, woda sie przelewa, na treśnie pokazuje dopiero 450 cm, ale tutaj widac róznice, woda zapiernicza duzo szybciej i wyżej niz jeszcze kilka godzin temu
#wroclaw #powodz
#wroclaw #powodz
picasssss1 +239
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
Od razu info dla posiadaczy BMW z silnikiem 2.0D. Jeśli macie chłodnicę EGR firmy Korens (chłodniczka jest w miarę dostępna wraz z nalepką z nazwą producenta) to zasuwajcie jak najszybciej do ASO, żeby wam sprawdzili/ wymienili chłodnicę EGR.
Na to jest akcja techniczna, więc nic nie zapłacicie za wymianę, a nawet dostaniecie furę zastępczą.
W silnika diesla 2.0 trafiła trefna seria chłodnic EGR firmy Korens, które z czasem stają się nieszczelne i chłodziwo przedostaje się do układu recyrkulacji spalin jednocześnie powodując zwiększenie temperatury zawróconych do układu recyrkulacji spalin. Do tego należy dodać fakt, że wraz ze spalinami do układu dolotowego dostaje się nieprzepalony olej napędowy. Nie byłby to aż tak straszny problem gdyby nie fakt, że układ dolotowy jest PLASTIKOWY i to on się zapala. Nie jednokrotnie spotkałem się z przetopionymi kolektorami dolotowymi z wydmuchanymi dziurkami.
Te chłodnice są wymieniane dosłownie tonami.
#motoryzacja #bmw #samochody
I tak jak pisałem wyżej, to one są wymieniane dosłownie tonami xD
Jak 3 lata temu zaczynałem pracę to już była ta akcja a teraz trwa nadal tylko zamawiamy inne numery.
Pożary są bardzo rzadkie. Na początku to zużywa dużo płynu chłodniczego i czuć spaliny ;p
Ale to pewnie za drogie na akcję serwisową.
@Palladyn400: Ja za swojej kadencji miałem 6 stopionych dolotów i jeden pożar.
@Turbojurek: W następnych generacjach diesli wrócili do aluminiowych dolotów xD
@sorek: Albo owinąć się wokół drzewa. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@Kapsztyn2137: W czerwcu wymienili mi już druga chłodniczkę, tym razem z kolektorem, bo już był nadtopiony, Plus zawór EGR.