Wpis z mikrobloga

Szukałem ostatnio jakiejś retro konsolki wpinanej bezpośrednio do TV, mirasy mi podrzuciły pomysł żeby podpiąć jakieś urządzenie z Androidem i zainstalować na nim Retroarcha, i pykać tak jakimiś padami na bluetooth

https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-xiaomi-tv-box-s-2nd-gen-4k-ultra-hd-13779936420

Czy takie coś uciągnie gierki z PS1 i np. z Nintendo 64 na Retroarchu? bo giery z NES-a to pewnie każde urządzenie uciągnie

#retrogaming #gry
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@inrzynier: A PS1? Na reddicie czytałem, że na Chromecast 4 ktoś się bawił, i Nintendo 64 faktycznie tragedia, ale PS1 gierki niby mu dobrze śmigały

PS. teraz nawet sprawdzam na dość mocnym kompie N64 i nawet na kompie w takim Golden Eye mam ściny, to chyba z N64 nie ma tematu xD
  • Odpowiedz
w takim Golden Eye mam ściny

@nn1upl: na konsoli jak grałem w latach młodości to też były ściny w goldeneye, a taki perfect dark chodził bodajże w 12fps, więc może to nie problem emulacji w tym przypadku, serio.

ps1 to zależy od tytułu moim zdaniem, część będzie śmigać, te bardziej wymagające mogą chrupać.
  • Odpowiedz
  • 0
@inrzynier: Nie no wiadomo, dzisiaj 60 klatek to standard, kiedyś było inaczej, szczególnie w konsolach 5 generacji gdzie one nawet 30 nie wyciągały

Kupię pewnie w ciemno i sprawdzę
  • Odpowiedz