Wpis z mikrobloga

Archiwum Burzowego Światła!!!

@josan: serio? bo coś nie moge się przekonać ( ͡° ʖ̯ ͡°) Droga Królów wydaje mi się mega infantylna i naciagana. Jestem tak w 1/3 tomu, robi sie potem lepiej?
  • Odpowiedz
@pankalmar: słuchaj, wydaje mi się że długo się to rozkręcało i trochę męczyło mnie, początek. Ale jak zacząłem czytać dalej i więcej to już drugi i kolejne tomy polykalem bardzo szybko.
Nie musi się to podobac każdemu. Daj znać jak przeczytasz czy podoba się czy jednak kupa!
  • Odpowiedz
@josan: no cóż, bardzo chciałbym zeby mi sie spodobało bo lubie takie klimaty fantasy :) Jednakze nieodparte podobieństwo do Warhammera z tymi pancerzami i jakies takie nijakie dialogi mnie odpychały ale dam szanse. Przejde przez 1 tom i sprawdze drugi ale to za jakąś chwile bo Lux Perpetua bedzie wjeżdać teraz :)
  • Odpowiedz
@pankalmar: zarówno Malazańska jak i Koło Czasu to świetne książki. Malazańska trafiła w mój gust 10/10 i polecam ją każdemu. Koło Czasu trochę bardziej dziecinne, ale rozumiem dlaczego wciąga tak czytelników. Pieśń Lodu i Ognia nie ma odpowiednika, gdybym jednak miał znaleźć punkty wspólne to Malazan z Got są podobne pod względem piśmienniczym i pod względem powagi. Koło Czasu natomiast zawiera trochę polityki (Gra Domów = Gra o tron). Wszystkie
  • Odpowiedz