Aktywne Wpisy

Lewusx +74
Oba zdjęcia 117kg, po lewo początek sierpnia 2024, po prawo maj 2025.
Około 292 dni musiałem pracować, żeby wykonać taki kawał progressu.
Jak oceniacie? Bydzie co z tego?
#
Około 292 dni musiałem pracować, żeby wykonać taki kawał progressu.
Jak oceniacie? Bydzie co z tego?
#
źródło: E07F5B97-B179-46BC-86B5-F2A9EAE0FAC2
Pobierz
BlackBlack +116
źródło: Dzień dobry GPW - 27.05.2025
Pobierz

Co to jest za usługa to xD
Ale zrozum o co mi chodzi, że ta usługa ma być rejestrowanym listem, który listonosz wrzuca do skrzynki i podpisuje się za Ciebie.
Jestem sprzedawcą, nie docelowym odbiorcą tej usługi. Chyba tego na początku wątku nie wychwyciłeś.
Świetna forma dostawy gównorzeczy do domu, a nawet jak Cię nie ma - taki paczkomat na małe przesyłki w
źródło: wrzut_do_skrzynki
PobierzStatus awizo niekoniecznie oznacza, że listonosz nie wrzucił przesyłki do skrzynki. Powiadomienie o wrzucie do skrzynki to też awizo.
Samych statusów awizo jest kilka
- Awizo
- Awizo - do ponownego doręczenia
- Awizo - do odbioru w placówce
- Awizo - do ponownego doręczenia
Nagrywamy już nawet filmy do reklamacji z PP dla potwierdzenia, że nasze przesyłki zmieszczą się do skrytki o wysokości
To pewnie błąd listonosza, w końcu to nowa usługa. Do tego formalnie jest to "przesyłka firmowa polecona zamiejscowa". Prawnie jest to rodzaj listu poleconego i ustawodawca (w art. 3. pkt. 22 ustawy prawo pocztowe) wymaga podpisu odbiorcy (te przesyłki nie powinny iść jako listy polecone, wtedy nie byłoby takich problemów). Pewnie za jakiś czas wszystko się unormuje.
ps. Nie zaznaczaj tak tego tekstu w czerwoną ramkę. Czerwony i jego
Ogólnie usługa jest s---------a i tyle. Jak pisałem wyżej to jest podpięte pod przesyłki polecone, a tu prawo jest jasne w kwestii podpisu odbiorcy.
Powinni do tego zrobić osobną usługę, wtedy nie byłoby problemów.
Po stronie Poczty, Allegro Mini przesyłka i Allegro Polecony, to ta sama usługa (z tego co się orientuję to na osobnych umowach), czyli przesyłka firmowa polecona.