Aktywne Wpisy

eaxene +205
Firma co robiła mi kostkę nie była może najlepsza, ale za to była nieterminowa xD
#budowadomu #heheszki
#budowadomu #heheszki

źródło: temp_file1767939718138955708
Pobierz
Kopytnik_1 +486
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #p0lka #blackpill #tinder
Podwójne standardy, co o nich sądzicie?
Podwójne standardy, co o nich sądzicie?

źródło: 1000000347
Pobierz
#programowanie #programista15k #vat #podatki
ja szybko odpuściłem¯\(ツ)/¯
Polecam Infakt do tego
Tu masz link że zniżką na pierwszą płatność
https://www.infakt.pl/polecam/biurorachunkowe
1. Generujesz fakturę
2. Przesylasz do zleceniodawcy
3. Ew. dodajesz fakturę kosztową
4. Opłacasz podatek dochodowy
5. Oplacasz
@zibizz1: tak malo zarabiasz ze oplaca ci sie poswiecic 30-60min miesiecznie zamiast zaplacic 200zl ksiegowej?
1. zajmuje mi to 15 minut miesiecznie, na wykop marnuje kilkadziesiąt razy wiecej czasu
2. rozliczam się kwartalnie (znacznie korzystniej i 2 przelewy do US zamiast 6), księgowi rzadko takie coś proponują bo nie jest to im na rękę, wybija z rytmu miesięcznego. Księgowy doradza tak żeby wam było najlepiej a nie Tobie
3. Ile przeznaczasz na kontakt z księgową? Ja ani sekundy
4. Księgowa nie wie ile zarabiam,
@zibizz1: Ja tez ale od przyszlego roku strace prawo bo przekroczylem limit w zeszlym miesiacu
@Oskariat: Pogratulować obrotów, u mnie koszty to 5% wiec jakbym przekroczył limit to bym był przeszczęśliwy:P
Ja uważam że u mnie nie ma miejsca na księgowergo. Ja bym na to poświecał podobna ilość czasu z księgowym a on by jeszcze swój czas wkładał. Kosztowe przesyłam na specjalny adres email albo skanuje jeszcze sklepie aplikacją, są odczytywane automatycznie i
@Oskariat: hmm, raczej wychodzi mniej niż pół godziny miesięcznie. Czy masz w takim razie stawkę godzinową wyraźnie wyższą niż 400 zł/h? Jeśli tak to pogratulować, ale jaki miał być cel takiego komentarza? Sądzę, że tylko głupio wylewasz swoje kompleksy na innych.
Plus i tak musisz poświęcić jakiś czas na jakiś minimalny kontakt z księgową, wysłać przelewy itp.
@NieBendePrasowac: tak, efektywna