Wpis z mikrobloga

Całe życie myślałem, że o to chodzi w nim, żeby zrobić coś konstruktywnego - opiekować się kobietą i dzieckiem. Zawsze miałem potrzebę, żeby uszczęśliwić kogoś, żeby zmieniać świat na lepsze. Dziś już nie wierzę w miłość. Że istnieje takie wyższe uczucie. Długo starałem się utrzymać nadzieję, wbrew przeciwnościom, nawet wbrew temu to mówiłem, tliło się we mnie to swiatełko, że takie coś jest możliwe. Niestety poddaje się, nie jestem w stanie wygrać z głupotą tego świata. Nie mam ochoty wchodzić na wykop i widzieć to samo każdego dnia (chodzi o zachowania i wypowiedzi kobiet)

Muszę przekierować swoje życie na inne tory. Przemyśleć parę spraw. Myślałem m. in. o zapisaniu się na wolontariat albo pomocy finansowej komuś kto naprawdę tego potrzebuje (w tym roku bardzo dużo mam osób na korkach).

Pozdrawiam dobrych chłopaków. Nie przejmujcie się tym, że niemal wszystkie laski chcą przystojniaków, bo one nie są tego warte. To są tylko NPC. Ich oprogramowanie nie pozwala na inne myślenie ;)
#przegryw #samotnosc #zwiazki #blackpill #whitepill
  • 7
@LostHoldenCaulfield to nie brzmi zbytnio jak white pill. Wciaz nie pogodziles sie z losem, ktory zreszta moze sie zmienic. Ale podejscie typu "opiekowac sie" moze byc nieodpowiednie, zaraz jakas harpia cie wyczai i wyssie jak pijawka. Albo i inni ludzie, bo przeciez takich osob szukaja ludzie, ktorzy chca wykorzystywac innych
@LostHoldenCaulfield: jak chcesz opiekować się kobietą? to patriarchalna obraza, kobiety są równe mężczyznom
nie wiem ile masz lat, ale zgodnie z *pillowymi skryptami, dopóki laski są przed ścianą, niewiele wskórasz więc faktycznie zajmij się sobą
@N0vember: Jeśli nie jestem wciąż pogodzony to jestem bardzo bliski tego. Nie wierzę, że coś się zmieni. Popatrz na wypowiedzi różowych, jest coraz gorzej. Świat musiałby się zawalić. A nawet wtedy na ile wiarygodne będą różowe paski, ile skrycie będzie chciało czada?

Mam tego świadomość, 2 fundacje antypedofilskie padły, bo szefowie pieniądze brali do kieszeni. Będę bardzo uważał.

@Bubakowski Dzięki wielkie!
@LostHoldenCaulfield: o Ty paskudny, toksyczny mizognie!!!

xD a tak na serio - są dwa rodzaje wolontariatu, który jest wart zachodu.
1. Pomoc dzieciom, bo to nigdy nie jest tylko ich wina.
2. Pomoc zwierzętom, bo nawet jeśli jakiś ekoszur lewak robi z nich maszynkę do pieniędzy, to ich cierpienie jest realne.

Uważaj na wszelkie wolontariaty typu przygotowanie koncertu, zbiórka pieniędzy.
Idź drogą Korczaka - edukacja, praca organiczna.
Pozdro
@LostHoldenCaulfield: mówią, że nadzieja umiera ostatnia. Miłość gdyby istniała to byłaby pomimo wszystko a nie za coś. Nie za status materialny, nie za wygląd, nie za chęć wykorzystania. Każdy chciałby takiego uczucia a obecnie mamy czysty pociąg fizyczny i chęć wykorzystania osób dla własnych korzyści. Z jednej strony by człowiek chciał, ale z drugiej widzi jak to wygląda u innych - chłopak ma zabrać tu i tam, kupić to i to,