Wpis z mikrobloga

@Kopyto96: Nie przejmuj się, przecież to opłacone trolle z silnych razem. Gdyby jutro Ziobro przeszedł do PO zaczęliby pisać, że Ziobro jest zajebisty.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: A jak wg. Ciebie nazwać zakaz aborcji, rozwodów, cisza na temat usunięcia religii ze szkół itd… Już pomijam odwoływanie się do „nauk kościoła” i konfederacje gietrzwałdzką
  • Odpowiedz
@Kopyto96: calkowity zakaz aborcji na przykład. Plus powiązania z sektą opus dei, czy ta podejrzaną organizacją ordo iuris (ta od ruchania żony kolegi co ich kreml nie finansuje).
W polityce chodzi o ludzi. Głosując wybierasz człowieka, z cała jego historia i charakterem, powiązaniami jakie wnosi, jego poglądami. Na pewno jest typ ludzi których lubisz czy nie lubisz, ufasz bądź nie. Dla mnie memcen to gość mniej godny zaufania niż ten
  • Odpowiedz
@NLatifundium: Dobra, dobra, ale "całkowity zakaz aborcji" to ogólnik. Każda partia rządząca do tej pory była przeciwna aborcji. Poza tym nie podałeś już żadnych konkretów, na czym ten katozamordyzm miałby się opierać, bo "powiązania" to żaden dowód. Czyli nie masz argumentów. Muszą być konkrety. Masz je? Nie masz.
  • Odpowiedz
@xxdakee: Zakaz rozwodów? Pokaż. Pokaż też całkowity zakaz aborcji, bo z tego co wiem, to wszystkie rządy do tej pory były przeciw aborcji, łącznie z PO.

Religia ze szkół? a PO czy 2050/PSl też chcą usunąć? Nie chcą.
  • Odpowiedz
  • 74
@Kopyto96 No wszystko fajnie gdyby Konfederacja to byli prawdziwi liberałowie od niskich podatków. Tymczasem to śmierdzące ruskie onuce, antyszczepionkowcy, anty wifi 5g a może i płaskoziemcy by się znaleźli jakby dobrze poszukać. Wybieranie takiego tałatajstwa jest szkodliwe i już zdecydowanie wolę to co jest teraz z dwojga złego.
  • Odpowiedz
@Kopyto96: gościu, powiedz mi po co mam się tutaj rozpisywać, nad tak prostą kwestia jak to czy konfa jest czy nie jest przepełniona religijnymi fundamentalistami. Jeśli temu zaprzeczasz, to chyba trollujesz… Nawet jak ktoś średnio lub wcale nie interesuje się polityka, to ma tego świadomość, bo media uwielbiają ten temat wałkować
  • Odpowiedz
@Kopyto96: ale mi jako wyborcy to wystarczy. Intuicyjnie i nauczony doświadczeniem podejmuję taką a nie inną decyzję. Takimi kryteriami się kieruję na podstawie danych które posiadam.
Nie będę tutaj przerzucał się linkami czy wypowiedziami bo to nie ma sensu. Wiem
Więcej o konfiarzach niż bym chciał.
Tak jak pisałem: ja tym ludziom po prostu skrajnie nie wierzę. Nie mają mojego zaufania (pozostałym politykom tez nie ufam ale tym najbardziej zaraz
  • Odpowiedz
@Kopyto96

A tutaj specjalnie dla Ciebie video z jednego z ostatnich wywiadów w Rzepie, gdzie dziennikarz wprost zapytał sie Mentzena o podpisanie aktu Konfederacji Gietrzwałdzkiej.

Przeczytaj ten akt - https://www.konfederacjagietrzwaldzka.pl/, rzuć okiem na sygnatariuszy tego właśnie dokumentu. Jeżeli po tej lekturze nadal będziesz twierdził, że liderzy Konfy to nie są katoliccy radykałowie, to nie mamy o czym za bardzo dyskutować, bo próbujesz zaklinać rzeczywistość.
vulfpeck - @Kopyto96

A tutaj specjalnie dla Ciebie video z jednego z ostatnich wywia...
  • Odpowiedz