Aktywne Wpisy
Viado +1091
Oho, wykopki teraz wielbią Tuska i Hołownię. Założę się że za rok będziecie ich nienawidzić jeszcze bardziej niż Pisowców. Każdego kto zaplusuje ten wpis zawołam równo za rok kiedy sobie przypomnicie prawdziwe oblicze tuska
#bekazlewactwa #bekazpisu #konfederacja #sejm #tusk #polityka
#bekazlewactwa #bekazpisu #konfederacja #sejm #tusk #polityka

dawig123 +3
No cóż, dobrze widziec jak minki Juleczek i Oskarów, którzy glosowali tak jak im glowki sprano na tiktoku zaczynają marnieć, gdy zaczynają rozumieć ile stracą przez utratę wladzy Prawa i Sprawiedliwosci.
-Zatrzymanie najszybszego rozwoju PKB w całej Europie (w 3 kwartale 2023 - Polska +1.7%, strefa Euro -0.1%)
-Zatrzymanie wielu kluczowych dla naszego kraju inwestycji (chyba kazdy wie co KO zrobi z CPK po 1 telefonie z Brukseli?)
-Otworzenie granic dla 2-3
-Zatrzymanie najszybszego rozwoju PKB w całej Europie (w 3 kwartale 2023 - Polska +1.7%, strefa Euro -0.1%)
-Zatrzymanie wielu kluczowych dla naszego kraju inwestycji (chyba kazdy wie co KO zrobi z CPK po 1 telefonie z Brukseli?)
-Otworzenie granic dla 2-3
Tusk gotów był bez walki poświęcić 15 mln rodaków, żeby bronić Berlin.
Zestawiając to z Ukrainą, która walczy o każdy kawałek swojego terytorium, plan ten można nazywać ZDRADĄ NARODOWĄ.
Już na taśmach prawdy mówili gdzie mają Polskę Wschodnią, bo nie byli zainteresowani jej rozwojem, a to tylko pokazuje gdzie naprawdę ją mieli.
#wisla #afera #polityka #bekazlewactwa #neuropa #konfederacja
Powtórka z 1939 roku mieli bronić każdej wsi a po 2 tygodniach oddali cały kraj.
A Ukraina nie broniła każdej miejscowości, więc nie kłam.
Ukraina do tej pory nie oddała nawet skrawka ziemi bez walk ruski trolu
1. Jak bez walki jak z dokumentów wyraźnie wynika, że wycofanie się do Wisły jest dopiero ostatnim, piątym etapem
2. W odtajnionych fragmentach jest mowa o linii Wisły i Wieprza, czego ta mapa zupełnie nie oddaje. Albo manipulacja albo robiły ją tłumoki geograficzne
Przecież jak widać druga armia świata sobie nie radzi z sama Ukrainą. Wiec głupota było by oddawać cokolwiek ruskim gdy mielibyśmy pełne wsparcie NATO.
co ma piernik do wiatraka, jak chcesz się bronić na linii granic jak masz na przeciwko sobie 500 tyś ruskiej armii z 20 tyś czołgów i lotnictwem ? To był rok 2012 kiedy Rosja była uważana za potęgę militarną.
Te plany PIS-owi to chyba sam ruski generał podsunął.
No tak, teraz to każdy taki mądry. Przypomnę, że Ukraina straciła prawie całe południe, jakby tam wysłali całe wojsko to pewnie już by jej nie było.
@kogi: Sugerowanie że to Tusk osobiście ten plan nakreślał i jeździł flamastrem po mapie, a nie generałowie i specjaliści od wojskowości xD Szkoda strzępić ryja na ten pisowski wysryw
Plan z 2011 zakłada zrobienie z Polski poligonu, strefy buforowej dla Berlina, nie wykluczając że Niemcy nie były by chętne do pomocy więc w przypadku wojny mogło by dojść do rozbioru Polski.
Plan zakłada w zasadzie oddanie tego czego ruscy by chcieli od Polski w przypadku wojny (w 39 R-M
no tak, pewnie, może dlatego na wschodzie tak licznie likwidowano jednostki wojskowe
I znowu jakieś kocopoły. Zrozum Ja nie jestem w twoim kółku lizania rowa ... domyśl się komu.