Aktywne Wpisy
BanderaFella +8
To mój pierwszy post na tym forum. Jestem Ukraińcem mieszkającym we Wrocławiu. Lubię to miasto, ponieważ tu jest wielu Ukraińców, czuję się jak w domu.
Nie do końca rozumiem was Polaków. Popełniacie przestępstwo rozsypując zboże na drodze. Nie macie empatii ani współczucia. Nasi ludzie umierają za was, a wy knujecie przeciwko nam i chcecie nas zniszczyć. My staramy się przetrwać i wygrać walkę z okupantem. Wy nam nie pomagacie, tylko wbijacie nóż
Nie do końca rozumiem was Polaków. Popełniacie przestępstwo rozsypując zboże na drodze. Nie macie empatii ani współczucia. Nasi ludzie umierają za was, a wy knujecie przeciwko nam i chcecie nas zniszczyć. My staramy się przetrwać i wygrać walkę z okupantem. Wy nam nie pomagacie, tylko wbijacie nóż
urarthone +79
News dnia to...
- Zginął rekordzista w maratonie 15.5% (134)
- Piłkarza trafił piorun 15.8% (137)
- Rozegrano finał futbolu amerykańskiego 1.6% (14)
- Pierwsza ofiara ospy alaskańskiej 2.8% (24)
- Koniec malowania twarzy w telewizyjnym show 25.3% (219)
- Rolnicy wysypali ukraińskie zboże 6.6% (57)
- Malcolm będzie jeździł a NASCAR 4.6% (40)
- Będą pierwsze powietrzne taksówki 11.2% (97)
- Kary za fotografowanie zabytków 5.1% (44)
- Wypadki w pracy, dane GUS 11.5% (100)
Zamiast uskuteczniać wychowanie typu "jacy koledzy synek ty lepiej nie wychodź z domu" & "a co ty taki depresyjny pewnie potrzebujesz szlabanu na komputer, bo nieszczęśliwy jesteś od internetu i tych swoich gier", "niezadowolony? kiedyś dziadek musiał bez butów 5km iść do szkoły i nie narzekał, a teraz od dobrobytu miesza się w głowie"
W ogóle że starzy pomagają wam uczyć się skilla nawiązywania relacji międzyludzkich inaczej niż "ładna pogoda koniec siedzenia z tym komputerem", albo że wam tego w żaden sposób nie utrudniają, że niby ważniejsza nauka czy bezpieczeństwo. Wyobraźcie sobie jak wyglądałoby wasze życie gdyby rodzina was pozytywnie kształtowała już w latach 7-15 lat.
Już zostawmy sam temat skuteczności takich kursów, ale pomyślcie nad samą kwestią tego że w ogóle wasza rodzina byłaby świadoma istnienia różnych kluczowych w życiu skilli i że byłaby zainteresowana ich rozwijaniem u was gdy byliście młodzieżą w wieku szkolnym.
Wyobraźcie sobie, że będąc nastolatkami możecie opowiadać o swoich problemach rodzicom, którzy umieliby to przeanalizować i dawać prawdziwie skuteczne rozwiązania, nie żadne pokroju #rozwojosobistyznormikami, ale takie porządne realne, które pomogłyby wam lepiej działać i rozumieć świat. A nie że sami w dorosłym życiu musicie wszystko nadrabiać, rozkminiać i oduczać się przekazanych wam szkodliwych przekonań xD Oczywiście większość rodziców jest jaka jest, bo została ukształtowana przez swoich rodziców, którzy zazwyczaj jeszcze znacznie mniej ogarniali od nich. To że rodzice uczyliby was skutecznego ogarniania życia w takich sferach jak nawiązywanie znajomości, inteligencja emocjonalna, przedsiębiorczość i tak dalej brzmi jak fantastyka na poziomie podróży na Marsa. Już sam temat przedsiębiorczości w przeciętnym polskim domu to jest coś co rodzi zazwyczaj sprzeciw by nie ryzykować i się nie wychylać, a ludzie zazwyczaj muszą takie akcje dokonywać wbrew zaniepokojonej rodzinie xD
Wiele osób nie może nawet rozmawiać o problemach psychicznych emocjonalnych, bo by ich rodzina nie zrozumiała i by się tylko niepotrzebnie denerwowali. A jaką abstrakcją jest, że w wieku 7-15 rodzice chcieliby nauczyć cię czegokolwiek w sferze inteligencji emocjonalnej i ogarniania znajomości xD
Mieści wam się w głowie coś takiego?
#przegryw #wychodzimyzprzegrywu #przemyslenia #rozkminy
Nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic, a mam bujna wyobraznie xD zeby chociaz we wczesniejszych latach zycia to bylo, ni #!$%@?.
Dzisiejsze dzieciaki i nastolatki sobie pewnie nie zdaja nawet sprawy, jak wygladalo wychowanie starszych rocznikow
@PrzegrywWegetacjaTakaSytuacja: to teraz wyobraź sobie, że niektórzy rodzice suplementują dzieci pod nadzorem lekarza hormonem wzrostu i dbają o lookmaxxing ogarniając dobre ćwiczenia na posturę, ekspozycje szczęki i prawidłowe ustawienie języka podtrzymującego podniebienie co ma ogromny wpływ na rozwój atrakcyjnej mordy. I takie rzeczy skutecznie działają. Żal dupę ściska, bo chciałoby się zrzucić wszystko na geny i copeować że i tak
I potem na wiosce sie mowilo "un nienormalny jakis byl" albo "swir" ( ͡º ͜ʖ͡º) "do kosciola nie chodzil, jo go nie widziala, to mo teroz"
#!$%@? ciemnogrod. Sam nie mam depresji, ale i tak mnie to denerwuje xD
No wlasnie, a ty mowisz o kraju gdzie srednja pensja wynosi 1600 dolarów brutto XD
tak więc geny to kluczowa kwestia i jeżeli się wylosowało słaby pakiet to isover.
Ale ja byłem pozytywnie kształtowany w młodzieńczych latach - po I komunii zostałem ministrantem, od IV klasy chodziłem do szkoły muzycznej, brałem udział w akademiach szkolnych, gdy zacząłem chorować na trądzik różowaty chodziłem do dermatologa, ludzie mnie chwalili przy mojej mamie, dostałem dużo pozytywnego feedbacku, nie miałem problemów z kontaktami międzyludzkimi, nawet miałem jakichś
Komentarz usunięty przez autora