Aktywne Wpisy
dajgryza +217
ej @M_B ja zdazylem zobaczyc zanim usunales zapomniales sie przelogowac? xD postujesz dziewczynki a nam zabraniasz postowac o murzynachxDDDD?
novyr9 +39
Statek badawczy RV Flip był do 2023 r. jedynym statkiem na świecie, który mógł zmienić pozycję z poziomej na pionową na środku oceanu. Ma około 108 metrów długości . Zaprojektowany tak, aby mógł zmienić pozycję pionową o 90 stopni w linii prostej, tak aby przód statku na górze miał 17 m. wysokości, a na dole zanurzył się na 91 m. długości, czyli większość statku była zanurzona pod wodą. To pomaga statkowi w
Chciałbym prosić o poradę, może na wstępie moja sytuacja.
- Dochód netto/miesiąc: 6000 zł
- Umowa o pracę na czas nieokreślony,
-Żyje w związku bez ślubu, dwójka małych dzieci. Były pracodawca partnerki rozwiązał z nią umowę po urodzeniu pierwszego dziecka.
- Jesteśmy zameldowani pod tym samym adresem,
- Było uznanie ojcostwa,
- 500 plus wpadają na inne konto niż moje wynagrodzenie.
Biorąc pod uwagę powyższe, moja zdolność liczona z partnerką i dwójką dzieci nie jest zadowalająca.
Doradca kredytowy zaproponował mi złożenie wniosku jako singiel bez dzieci co dałoby maksymalna zdolność.
Osobiście mam obawy przed takim rozwiązaniem, z drugiej strony równie dobrze moglibyśmy nie żyć razem jeżeli nie ma między nami jakichś oficjalnych koneksji (ślub itp). Więc gdyby to kiedyś wyszło na światło dziennie mógłbym zawsze powiedzieć że żyliśmy w tamtym momencie oddzielnie bez alimentów.
Obawiam się że w następnym roku program może nie być już tak powszechnie dostępny, w momencie powrotu partnerki na rynek pracy, ze względu na limity przewidziane w programie. Jak ona zacznie pracę nawet za minimalną będziemy mieć maksymalna zdolność, więc tu jedynie obawiam się że nie zalapiemy na się program.
Czy istnieje jakas inna opcja na zwiększenie zdolności poza takim jak wyżej rozwiązaniem? Ewentualnie czy grozi ono czymś poważniejszym niż utrata dofinansowań?
#kredyt2procent
#kredythipoteczny
#bk2
@Majki2342: Maksymalnie do 5 lat więzienia. Art 297 KK.
Komentarz usunięty przez autora
@Serghio: Wszystko fajnie, tylko op prowadzi z nią gospodarstwo domowe wspólnie. Pyta co mu teoretycznie grodzi to odpowiadam że teoretycznie nawet pozbawienie wolności. Niech sobie zrobi z ta informacją co chce.
Zakładając, że narzeczona znajdzie pracę w połowie następnego roku, nawet za najniższą krajową, pozwoli nam to wziąć wystarczający kredyt, tylko nie wiem czy jeszcze będzie
@Majki2342: ale we wnioskach premię są w osobnej rubryce właśnie żeby takich fikołków nie robić