Aktywne Wpisy
chrzano +578
Nie spodziewałem się tak ciepłego przyjęcia mojego poprzedniego posta o 4 rocznicy w pracy. ᶘᵒᴥᵒᶅ
Z ostatniej wizyty w Monachium przytargałem kilka suwenirów — przypinki JetBrains, Kotlin i IntelliJ IDEA.
Zróbmy #rozdajo
- jeden secik (trzy piny) wśród komentujących
- jeden secik wśród plusujących
Napiszcie czy i dlaczego korzystacie (albo nie, bo to nie przymus) z narzędzi od JetBrains.
Może czegoś im brakuje czego potrzebujecie? Postaram się odnieść
Z ostatniej wizyty w Monachium przytargałem kilka suwenirów — przypinki JetBrains, Kotlin i IntelliJ IDEA.
Zróbmy #rozdajo
- jeden secik (trzy piny) wśród komentujących
- jeden secik wśród plusujących
Napiszcie czy i dlaczego korzystacie (albo nie, bo to nie przymus) z narzędzi od JetBrains.
Może czegoś im brakuje czego potrzebujecie? Postaram się odnieść
maikeleleq +1020
Mirki liczę na #wykopefekt
Ostatnio w galerii Posnania w #poznan źle się dzieje a mianowicie stada dzieciaków po 12-15 lat chodzą grupami i zaczepiają ludzi, plują na nich, grożą gazem pieprzowym a nawet dochodzi do pobić, same piją po toaletach wódę na potęgę, ćpają i nawet dosypują ludziom narkotyki na Food Fyrtlu do napojów, grupki potrafią liczyć po 20-30 osób, ochrona prawdopodobnie przekupiona i nic z tym nie robi a policja dziwnym
Ostatnio w galerii Posnania w #poznan źle się dzieje a mianowicie stada dzieciaków po 12-15 lat chodzą grupami i zaczepiają ludzi, plują na nich, grożą gazem pieprzowym a nawet dochodzi do pobić, same piją po toaletach wódę na potęgę, ćpają i nawet dosypują ludziom narkotyki na Food Fyrtlu do napojów, grupki potrafią liczyć po 20-30 osób, ochrona prawdopodobnie przekupiona i nic z tym nie robi a policja dziwnym
Czy chciałbyś/masz koleżankę co chciałby mieć nieśmiałęgo mężczyznę?
@LostHoldenCaulfield:
Ale to dowody anegdotyczne, nie naukowe :P Dlatego napisałam, że trzeba rozszerzyć ankietę o pełen zakres #!$%@? w danym przypadku,
czyli na przykład co,
poza tym osoba która nie jest nieśmiała też może mieć traumy i też może nie chcieć o tym rozmawiać i kłamać, troche słabe
@Hoggo:
Chyba op lub Ty musielibyście zdefiniować nieśmiałość, o jaką wam chodzi i opisać pokrótce, co za nią stoi.
Jeśli zerknę sobie na definicję nieśmiałości na wiki, to wychodzi, że osoba z nieśmiałością ma jednak wiele niedostatków:
po prostu kobiety lubią śmiałych i pewnych siebie mężczyzn i tyle
@Hoggo Problem o którym mówisz dotyczy też pewnych siebie mężczyzn. Wystarczy poczytać sobie wpisy kobiet tu i na innych forach jak narzekają na tych pewnych siebie. Jak potem okazuje się zdradzać i milczał o przyczynach (nie mówie, że obiektywnych, tylko w jego mniemaniu) do
nie, ale mogą napisać jestem różową i nie bo to zgodne z ich światopoglądem. osobiście zbyt wiele razy sam głosowałem w ankietach na najbardziej dołujący wynik aby w to ufać, ale może projekcja i ludzie nie są tacy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
osobiście bardziej ufam jak nie jest ankieta tylko krótka wypowiedź, tu wystarczy
Chodziło mi o nieszczerość, zamykanie się w sobie, niechęć do rozmowy, omijanie bolesnych tematów - nie o kłamstwa. Kolega ikimrdbeietocytynal chyba trochę podkręcił sens moich słów, ale może też nieprecyzyjnie napisałam, sorry.
Podlinkowany wpis - dobry. Powiedziałabym, że przebija się tam bardziej brak poczucia własnej wartości niż nieśmiałość (choć to wszystko ze sobą powiązane).
Dla wielu kobiet łagodny temperament to ogromna zaleta. Mimo wszystko, jeśli nie wierzy się w
Celem mojej ankiety było wykrycie przypadków pozytywnych, czy dla mężczyzny co kocha, ale jest przegrywem jest chociaż cień szansy. Miałem całkowitą świadomość, że wielu inceli będzie robić wszystko, żeby kobiety przedstawić w jak najgorszym świetle.
na damskiprzegryw przychodzą przegrywy się wykłócać.
na przegryw przychodzą nie przegrywy się wyżywać na przegrywach albo trolować
nawet na tag jak wejdziesz swojej ulubionej gry to ciągle ludźie którzy w to nie grają przychodzą pisać, ze jesteś debilem i gra #!$%@? i masz przestać się dobrze bawić XD
Myślę, że to jednak co cechy nadmiernie pewnych siebie mężczyzn. Ja uważam, że jeśli kobieta by mnie chciała z takim problemami jakie mam to musiałbym ekstra starać za to, że nie wybrała sobie kogoś innego.
Nie mniej jednak rozumiem awersję do przegrywów, bo wielu z nich jest chorych z nienawiści do Was,
Eh, to co ona mówi ma sens. Ale jednocześnie - to też jest prawda.
Wrzucę tłumaczenie dość antycznego komenta psychiatry, konkretnie tego. Sam koment tutaj
Koment był w odpowiedzi na:
Nie zgadzam się z pierwszym akapitem. Sam lubię mangi/anime gdzie jest miła/nieśmiała dziewczyna. Przemysł na to nastawiany istnieje.
Myślę, że o ile "toksyk jest fajny" jest dominującym poglądem widzę w ostatnim czasie coraz więcej głosów, że to wrażliwi mężczyźni są lepsi tu jeden
Problem polega na tym ze wiekszosc kobiet bez ego #!$%@? w kosmos stwierdzi ze ten niesmialy chlopak nie jest zainteresowany i pojdzie ze spermiage ktory jej nawala wiadomosciami 24/7.
Problemem jest stwierdzenie czy KOBIETA jest zainteresowana
Przykład nr 1: Kiedyś w lokalnej burgerowni pracowała bardzo ładna dziewczyna. Gapiłem się na nią sporo. Jak podawała moje zamówienie to uśmiechneła się do mnie rzekomo. Ja byłem pochylony, nie widziałem tego, moja matka mi powiedziała. No i pytanie:
A. Czy rzeczywiście ona się do mnie uśmiechnęła, bo moja matka mitomanka nie jest osobą wiarygodną?
Creeperskie jest wladnie gapienie sie bez zadnej akcji. Oczywiscie zaden ze mnie mistrz podrywu, ale lepsza kesy akcja -reakcja niz wgapianie sie w kogos.