Zapewne część z was wie jaka jest sytuacja na r/Polska. Dla tych co nie wiedzą oto skrót:
Krótko mówiąc subredit który ma w nazwie Polska nie jest dla (wszystkich) Polaków a wyłącznie dla lewicowego kółka wzajemnej adoracji. Nawet jak sam jesteś bardziej w lewo niż w prawo to wystarczy raz chociażby minimalnie nie zgodzić się z głównym nurtem i leci banik. Jak jesteś lewakiem to może ci to pasuje jednak pragnę przypomnieć że w naszym kraju obowiązuje wolność słowa a r/Polska jako hegemon polskiej społeczności na redicie powinien czuć się zobowiązany do reprezentowania Polskich wartości i Polskiego prawa. Banując cię za odmienne poglądy odbiera ci do tego prawo. Jeśli to popierasz będąc lewicowy to jesteś hipokrytą bo to właśnie lewica powinna najmocniej walczyć o równość wśród ludzi.
W odpowiedzi na liczne narzekania na ten temat w internecie oraz mojego osobistego przekonania się że to prawda postanowiłem założyć alternatywnego suba o nazwie r/oPOLSCE gdzie WSZYSTKICH serdecznie zapraszam. Głównym jego celem jest łączenie a nie dzielenie Polaków(walka z polaryzacją społeczeństwa) a więc niezależnie jakie masz poglądy tak długo jak nie są ekstermistyczne, tak długo jak szanujesz inych i jesteś kultularny możesz tam dyskutować. Pragnę zaznaczyć, że nie jest to subredit wyłącznie polityczny, chciałbym wręcz zastąpić r/Polska w przyszłości a więc ma to być miejsce zarówno na memy, dyskusje polityczne jak i pytania i luźne gadki.
Nie jestem osobą, która się zna na takich rzeczach jak prowadzenie subredita mam też niewiele na to czasu, właściwie to nie chcę tego robić. Jednakże mam takie poczucie powinności no więc się za to wziąłem. Poszukuję osób które mogą się do czegoś przydać i chcą to robić charytatywnie Takowe osoby dostaną ode mnie moderatora i wspólnie będziemy pracować nad tym aby r/oPOLSCE było miejscem jakim r/Polska być powinno.
sub dopiero co wystartował więc nie dziwcie się, że jest pusty, potrzebne jest wasze zaangażowanie aby to zmienić.
W chwili gdy to piszę jest tam jakieś 3 posty organizacyjne prosiłbym zainteresowanych o przeczytanie ich i ewentualne komentarze. Dotyczą one właśnie tego że dopiero co tworzymy to miejsce więc należy ustalić zasady itd. Jako że ma to być miejsce dla wszystkich Polaków chcę abyście to właśnie wy te reguły ustaliły zamiast tego co jest na r/polska gdzie zasady ustalił jakiś dzieciak z manią wielkości.
Dziękuję każdemu, kto to wszystko przeczytał, szczerze wierzę że możemy wspólnie uczynić internet lepszym miejscem a co za tym idzie również i debaty publiczne i prywatne w rzeczywistości.
Zapewne część z was wie jaka jest sytuacja na r/Polska. Dla tych co nie wiedzą oto skrót:
Krótko mówiąc subredit który ma w nazwie Polska nie jest dla (wszystkich) Polaków a wyłącznie dla lewicowego kółka wzajemnej adoracji. Nawet jak sam jesteś bardziej w lewo niż w prawo to wystarczy raz chociażby minimalnie nie zgodzić się z głównym nurtem i leci banik.
Jak jesteś lewakiem to może ci to pasuje jednak pragnę przypomnieć że w naszym kraju obowiązuje wolność słowa a r/Polska jako hegemon polskiej społeczności na redicie powinien czuć się zobowiązany do reprezentowania Polskich wartości i Polskiego prawa. Banując cię za odmienne poglądy odbiera ci do tego prawo. Jeśli to popierasz będąc lewicowy to jesteś hipokrytą bo to właśnie lewica powinna najmocniej walczyć o równość wśród ludzi.
W odpowiedzi na liczne narzekania na ten temat w internecie oraz mojego osobistego przekonania się że to prawda postanowiłem założyć alternatywnego suba o nazwie r/oPOLSCE gdzie WSZYSTKICH serdecznie zapraszam. Głównym jego celem jest łączenie a nie dzielenie Polaków (walka z polaryzacją społeczeństwa) a więc niezależnie jakie masz poglądy tak długo jak nie są ekstermistyczne, tak długo jak szanujesz inych i jesteś kultularny możesz tam dyskutować. Pragnę zaznaczyć, że nie jest to subredit wyłącznie polityczny, chciałbym wręcz zastąpić r/Polska w przyszłości a więc ma to być miejsce zarówno na memy, dyskusje polityczne jak i pytania i luźne gadki.
Nie jestem osobą, która się zna na takich rzeczach jak prowadzenie subredita mam też niewiele na to czasu, właściwie to nie chcę tego robić. Jednakże mam takie poczucie powinności no więc się za to wziąłem. Poszukuję osób które mogą się do czegoś przydać i chcą to robić charytatywnie Takowe osoby dostaną ode mnie moderatora i wspólnie będziemy pracować nad tym aby r/oPOLSCE było miejscem jakim r/Polska być powinno.
sub dopiero co wystartował więc nie dziwcie się, że jest pusty, potrzebne jest wasze zaangażowanie aby to zmienić.
W chwili gdy to piszę jest tam jakieś 3 posty organizacyjne prosiłbym zainteresowanych o przeczytanie ich i ewentualne komentarze. Dotyczą one właśnie tego że dopiero co tworzymy to miejsce więc należy ustalić zasady itd. Jako że ma to być miejsce dla wszystkich Polaków chcę abyście to właśnie wy te reguły ustaliły zamiast tego co jest na r/polska gdzie zasady ustalił jakiś dzieciak z manią wielkości.
Dziękuję każdemu, kto to wszystko przeczytał, szczerze wierzę że możemy wspólnie uczynić internet lepszym miejscem a co za tym idzie również i debaty publiczne i prywatne w rzeczywistości.
#polska #rpolska #opolsce #polityka #internet
Jeśli jednak dużo osób uzna to za zły pomysł to oczywiście zmienię, jak na razie jesteś pierwszy i i jedyny.