#autocad tip - jak nie wiecie czy myszka wertykalna wam pomoze z bolącą ręką to zawsze mozna wpierw zrobić testową 'rampę' z podklądką pod mysz ktora lekko zmieni ułożenie nadgardstka i łokcia
@programista15cm: aha, ok. tylko ze wesz ze nie mozesz siedzieć bite 10 godz w tej samej pozycji prawda? masz jakieś doświadczenie z takimi rzeczami, bo pytałem czy coś konkretnego polecasz ?
@przemd11: wiem, aktualnie siedze pochylony do przodu nad jedzeniem (taki kat 45 powiedzmy), bo zepchnalem klawiature wglab biurka. Dalej mam kat 0 w lokciach, lapiesz?
Polecam fotel ergohuman i biurko dopasowane do Twoich wymiarow
@programista15cm: no ja już mam regonimiczne krzeslo + podnoszone biurko do stania i stołek kreślarski i mialem konsultacje z fizjo i mi powiedział żeby zmieniać ten kąt łokcia, zeby raz na jakiś czas podnieść całkiem wysoko łokcie z barkami i tak popracować, po jakimś czasie potem opuścić - zeby nie dopuszczać do zastania się w takiej samej pozycji i po ok godzine pracowac na stojąco, na siedząco, bujac sie na
źródło: IMG_20230822_110404
Pobierzźródło: seat_1
PobierzDalej mam kat 0 w lokciach, lapiesz?
Polecam fotel ergohuman i biurko dopasowane do Twoich wymiarow
Jak nie chcesz siedziec 10h w jednej pozycji to musisz po prostu czasem wstawiac. Ja na spotkania chodze do salonu pobiegac na orbitreku