Hej, jaki antyperspirant dobieracie do perfum? Ja kupuję rexone, bezzapachowy lub ten niebieski, ale dalej mam wrażenie, że go czuję i źle się miesza z perfumem. Wiadomo, antyperspirant stosować na czystą, suchą skórę.
I drugie pytanie: antyperspirant w sprayu czy sztyfcie?
@Gdybykozkanieskakala Antyperspirant się stosuje po prysznicu na noc, w nocy się wchłania i działa cały kolejny dzień, rano już nie powinieneś czuć zapachu. Rano możesz nałożyć dezodorant bezzapachowy, albo o bardzo lekkim zapachu, ja stosuje Ziaya Yego, ten niebieski bardzo delikatnie pachnie miętą i go przy perfumach w sumie nie czuć, a nawet gdyby to odrobina mięty pasuje do świeżaków jak i do ulepów, które często są właśnie miętą przełamane (ale
@RumClapton: nie śmiej się, ale ja całe życie stosowałem rano i dopiero bloker 2x w tygodniu na noc pomógł pod pachami, a jak czytam o stosowaniu na noc antyperspirantu to się aż zaciekawiłem. Faktycznie wtedy działa jak trzeba?
@Bonsoul Całe życie miałem kałuże pod pachami, stosowałem najlepsze antyperspiranty rano i nic nie pomagało. Spreye, kulki, sztyfty, potem blokery, nic. Rano, bo na logikę trzymałyby wyedy dłużej. Wystarczyło zakładać je na noc, tak jak producenci wskazują, nawet te zwykłe, tańsze, i działa. W nocy się nie ruszasz, nie pocisz, antyperspirant się wchłania i działa, rano na suchą skórę dajesz dezodorant żeby w razie pojawienia się potu nie pachniał żle i
I drugie pytanie: antyperspirant w sprayu czy sztyfcie?
#perfumy #perfumybiedaka #zdrowie #higiena #meskiesprawy