Wpis z mikrobloga

Bycie graczem nie jest takie proste. Dobrych gier AAA ogółnie produkuje się niewiele. Z tych gier trzeba dobrać sobie coś do swoich preferencji. Wiele gier przejdziesz w 20-30h i koniec. Jest rynek indie. No ale tutaj znowu, dopasowanych gier jest niewiele. Większość to krótkie produkcje. Dobrze że starych dobrych gier jest sporo. Ogólnie jeśli nie grasz online to po 4-5 tysiącach godzin grania nie za bardzo jest w co grać.

#gry #granie #logikaniebieskichpaskow
  • 14
  • Odpowiedz
@DrFaithless: Właśnie ja nie gram w AAA od 2016 rocznika bo mam komputer za słaby. A o jakiej konkretnie mechanice myślisz? Bo jak oglądałem takiego Horizona to dla mnie samo skradanie się było jak w serii AC, ale już walka fajnie wyglądała.
  • Odpowiedz
Dobrych gier AAA ogółnie produkuje się niewiele.

@KoninaBeZiomeczka: jeżu, jakie #!$%@? xD w samym 2023 wyszło tyle dobrych gier że nie sposób ograć a jeszcze czeka nas parę bardzo mocnych tytułów, w porównaniu do poprzednich lat mamy klęskę urodzaju
  • Odpowiedz
@ebson: Jeśli grasz we wszystko co wychodzi to może. Zresztą te Twoje "nie sposób ograć" to brednia. Naprawdę dobrych gier AAA (razem z tymi co wyjdą) będzie góra kilkanaście, i to raczej takie 11-12. W poprzednich latach mało co dobrego wychodziło. Ograsz sobie na spokojnie w kolejnych latach, bo tendencja jest taka, że wychodzi niewiele tytułów
  • Odpowiedz
@ebson: Zresztą co aż tak dobrego wyszło? Stary Dead Space w nowej odsłonie? Spider Man z tymi samymi mechanikami? Nudne Diablo 4? Średniawy Potter? Spoko Dead Island 2 ale jednak w to już graliśmy. A Starfield będzie bugfestem przez 2-3 lata. Nie dość że kilkanaście dobrych tytułów, to dla mnie większość w wyżej wymienionym guście, także odpadają
  • Odpowiedz
@KoninaBeZiomeczka: choćby Baldurs gate 3, Zelda, Jedi, RE4:R, FF, HiFi rush, Octopath 2, Pikmin 4, System Shock, Remnant 2 + wiele pomniejszych których nie chce mi się już z głowy wypisywać oraz potencjalne "hidden gems" o których nawet nie mamy jeszcze pojęcia ale zaraz napiszesz "słabe, średnie, nudne, wtórne, kiedyś gry były lepsze" xD sam Baldur3 i Helldivers 2 zajmą mi pewnie czas do końca roku
  • Odpowiedz
@KoninaBeZiomeczka w tym roku masz rekordowo dużo dobrych gier, a dopiero połowa sierpnia.
z ostatnich 5 lat jets tyle gier że nienwiedomo co skończyć najpierw.

@Atreyu też nie gram w gry bez polskiej lokalizacji mimo że angielskiego używam na co dzień.

już gra męczy mi mózg, jakbym miał się jeszcze skupiać na tym co mówią to miałbym po grze w 15 minut xD
  • Odpowiedz
w samym 2023 wyszło tyle dobrych gier że nie sposób ograć a jeszcze czeka nas parę bardzo mocnych tytułów

@ebson: trochę wyszło, ale jakby człowiek chciał zagrać w jakąś nową grę, to w zasadzie nie ma tytułów AAA, które by pasowały.
  • Odpowiedz