Wpis z mikrobloga

#frajerzyzmlm najbardziej mnie śmieszy jak ta biedota umysłowa próbuje udawać ludzi bogatych i ma przed sobą obraz, że ktoś bogaty jeździ na wycieczki, żyje w drogich hotelach, ubiera się w koszule, jeździ ferrari lub mercedesem a jak pracuje to macbooku i koniecznie na plaży... tymczasem bogaci ludzie mają #!$%@? na to co ktoś o nich myśli i ubiera się tak jak im wygodnie, nie obnoszą się ze swoim bogactwem bo po co? Aby ich jeszcze okradli? Często tak samo ciężko pracują a nawet i ciężej. Który niby milioner siedzi na plaży czy w hotelu w Dubaju? Prowadzą swoje firmy warte miliony często umierając na zawał ze stresu.
  • 39
no i widać, że jesteś targetem takich frajerów z MLM skoro sprzęt Apple uważasz za bogactwo.

@inflacja_biedaku: z całego jego komentarza wyciągnąłeś tylko zdanie o sprzętach Apple? :D

. Nie jeździ na wycieczki co tydzień bo #!$%@? jakby na godzinę zostawił firmę to by była katastrofa.

@inflacja_biedaku: jak mnie śmieszą takie typy jak ty :D typowe nie znam się a się wypowiem. Naprawdę nie jest Ci wstyd pisać takie teksty
@inflacja_biedaku: Masz caly przekroj ludzi bogatych, jedni beda zyc jak nerdzi ktorzy pieniadze jedynie wydaja na fast foody w Wendy's - Asmongold, inny jak Gates, czyli bez ekspozowania przesadnie swojego bogactwa, a niektorzy jak Russ z Silicon Valley - Drogie samochody i zabawki. Nie ma tu zadnego glupiego schematu w stylu biedny - bogaty, bogaty - biedny.
@BarkaMleczna: Nie do końca, może po prostu potrzebuję tego, żeby odciąć dom od pracy i takie przebranie jakby szła do biura jej w tym pomaga.

@bolekndm: mogę to zrozumieć. W pracy siedzę w samych gaciach, jak po pracy idę na rower, spacer, zakupy czy się z kimś spotkać, to jednak ubranie spodenek i koszulki pozwala mi oddzielić dom od pracy.
@inflacja_biedaku:

tymczasem bogaci ludzie mają #!$%@? na to co ktoś o nich myśli i ubiera się tak jak im wygodnie, nie obnoszą się ze swoim bogactwem bo po co?

No akurat tutaj to ty się wykazujesz umysłem biedaka bo okazuje się że te ubieranie się byle jak kosztuje np po 5k za byle t-shirt xD o zegarkach za pół miliona już nawet nie wspominam
Nie do końca, może po prostu potrzebuję tego, żeby odciąć dom od pracy i takie przebranie jakby szła do biura jej w tym pomaga.

@bolekndm: chyba sam w to nie wierzysz, albo jesteś tzw inwestorem xD
@WyuArtykyu: Mam firmę i jak pracuje w domu to najczęściej w gaciach ale są ludzie, którzy potrzebują rytuału przygotowania do pracy, żeby się na niej skupić. Mam znajomą, która na zdalnym też się przebiera bo mówi, że inaczej nie czuję, że jest w pracy i nic na tym zdalnym nie robi.
@inflacja_biedaku: Bo pieniądze lubią ciszę. Dla zwykłych szaraków jak jakiś influęser/królowa rzyci(a)/jutuber wrzuca na insta mercedesy,maledwiy, drinki z palemką to jest ktoś. Ile już było przypadków, że ci wszyscy "ludzie sukcesu" żyli na kredyt, co przeważnie wychodziło na światło dzienne, gdy tracili płynność finansową i wychodzili na zwykłych gołodupców z giga ratą, która ich zgniotła. Ja nie uważam się za jakiegos bogacza, bo wychowałem się w wiejskiej chacie bez kibla, teraz
no i widać, że jesteś targetem takich frajerów z MLM skoro sprzęt Apple uważasz za bogactwo. Bogatych to ty widziałaś ale nowobogackich co dostali 10tys pensji i udają #!$%@? wie kogo. Wszędzie tam gdzie byłem prezesi wielkich firm to byli normalni ludzie. Samochody mieli normalne, ubrani byli normalnie i nie mieli presji aby mieć TYLKO sprzęt Apple.

@inflacja_biedaku: ale urojenia xd
Może jeszcze ci bogaci z twoich opowiadań sa bezdomni, żeby
mają #!$%@? a jednocześnie ich prosta koszulka kosztuje 300 zł a nie 30 jak myślisz xD

@brednyk: każda koszula kosztuje 300zł w chińskich sieciówkach no chyba, że ty uważasz H&M i Vistule za prestiż. 30zł to dziś nawet uzywane gacie nie kosztują.