Aktywne Wpisy
wypopekX +54
Oświadczam, że poprę rezygnację z dopłat do kredytów, jeżeli jednocześnie zostanie zlikwidowany jakikolwiek ryczałt dla IT i kombinacje typu b2b, a cała branża zostanie opodatkowana progresywną skalą PIT jak każdy zwykły obywatel.
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Molek83 +781
Ja już kolejnej kadencji PiS nie wytrzymam. Jestem już dzięki nim 200-300 k w plecy na samym mieszkaniu przez program developer plus (kredyt 2 procent), gdyby nie to to miałbym 200-300 k ekstra, które pewnie więcej zapłacę teraz, bo oczywiście dali pretekst do podniesienia cen. 200-300 k na podróże, dokształcanie, samochód, akcje, książki, a wy i tak przepłacicie.
Chciałbym wpłynąć na rzeczywistość tak, żeby chociaż jeden, lub kilka głosów na PiS mniej poszło. Problem w tym, że nawet jak nie wygrają to druga jest platforma. Marne to pocieszenie. To jak różnica między rakiem fioota z przerzutami do mózgu, a rakiem mózgu z przerzutami do fioota.
Macie to gdzieś a jak wygrają to kolejne 4 lata związane ręce.
#wybory #polityka #bekazlewactwa #bekazpisu #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #tvpiscodzienny #konfederacja
@DEMONzSZAFY: kazda partia ma swoich wyznawców i fanatyków. Tego nie jest nikt w stanie zmienić.
Sprzedają wam to i straszą was "faszystami", "ruskimi onucami", a podatne na propagandę umysły motłochu to łykają. Tymczasem fakty.
PO i PiS oraz lewica głosują praktycznie za wszystkimi najgorszymi ustawami tak samo. Mają 70 procent zbieżności głosowań. Z konfederacją mają 30
Jaki jest sens rozmowy w takiej sytuacji? Czy traktujesz mnie jak wolną, samodzielną jednostkę, jak powinieneś, jeśli jest w Tobie chociaż cień libertarianina?
Wolnościowców pamiętam od
Teraz #!$%@?ąc już od
Moja perspektywa jest inna i niepopularna, więc ciężko mi na tej podstawie kogokolwiek namawiać do innego głosowania, ani też oczekiwać, że ktoś zrozumie moje motywacje. Zasadniczo uważam, że nasze wybory polityczne wynikają głównie z osobowości, a nie z rzetelnej analizy tego co oferują i jak zachowują się poszczególne partie. To drugie jest zazwyczaj wtórną racjonalizacją tego, że nasz rys psychologiczny ubieramy w takie, a nie inne poglądy polityczne. Są na ten temat różne badania np. tutaj albo tutaj, czy tutaj.
Stąd pozornie heretycka teza, że to jak głosują poszczególne partie i jakie prawo uchwalają jest dla mnie drugorzędna. Nikt nigdy po 1989 r., nie upodlił tak procesu stosowania prawa jak PiS i piszę to z perspektywy zawodowej, wiedząc co się dzieje z przepisami, nie tylko na poziomie tego jak są pisane, ale też jak są stosowane.
Optymalnym modelem państwa byłoby dla mnie to co proponuje Dudek z ekspertami, czyli jak największa samorządność. Gdyby środowisko wolnościowców w Polsce było sensowne, to pewnie by to promowali, ale mają to w pompie bo ludzie też mają takie koncepcje polityczne w pompie. Nie mam więc komfortu głosowania na
Bo to, że jakiś polityk ma np. zdjęcie z jakimś oligarcha, Putinem, czy inna rozpoznawalną osoba nie oznacza, że jest pod działaniem wpływów rosyjskich. Tak jak wypowiedzi, które można interpretować na setki różnych sposobów.
Musiałbym zobaczyć jakieś dokumenty, kwity, wyciągi, że Braun, czy ktokolwiek z konfederacji był
Ukraina nadużyła naszej dobroci już w stopniu wyczerpującym temat. Nie zasługuje na taką pomoc jaką od nas otrzymała. Narracja, że walczy za naszą suwerenność to jeden z największych mitów głoszonych ostatnimi czasy.
Walka o naszą suwerenność byłaby wtedy, gdyby to nas zaatakowano i Ukraina by nas broniła, albo nam
A z Twoim poglądem się nie zgadzam. Dzięki temu, że oni walczą, my nie musimy. To jest ogromna cena i nie widzę powodu, żeby Ukrainiec w Polsce był traktowany inaczej - co do zasady - niż Polak, tak samo jak nie chcę, żeby Polak był traktowany jako
Więc nie podoba mi się przedstawianie wszystkiego tak