Wpis z mikrobloga

Prowadzę profil firmy ośrodka wypoczynkowego. Na tej samej ulicy jest prowadzona podobna działalność, ale o niższym standardzie i do tego przez osobę o takim samym imieniu i nazwisku.
Jedno to ośrodek wypoczynkowy a drugie ośrodek kolonijny. Nazwa też jest podobna bo różnica jednej litery.
Problem w tym, że negatywne opinie tej drugiej firmy idą na nasz profil. Ludzie piszą, że są u kas na kolonii i wypisują opinie na temat rzeczy, których my nie mamy (stoły pingpongowe, boisko do siatkówki). Ewidentnie chodzi o ten drugi ośrodek.
Zgłaszanie standardowe do Google nie pomaga, kulturalne odpowiadanie ludziom, żeby poprawili pomyłkę też. Jest jakaś możliwość wytlumaczenia komuś w Google, że to pomyłka?
W go-work taka sama sytuacja, ale tam zadzwoniłem i zgłosiłem mailowo problem. Czekam na sprawdzenie.

#google #googlemaps #komputery #pytanie #pytaniedoeksperta
  • 12
@kidi1: praktycznie nic nie zrobisz, ludzie mylą się i będą się mylić, jak będziesz ich poprawiać to zaczną pisać, że to wymówki, jak google pomoże usunąć błędne opinie to zaraz zacznie sie, że hurr durr kasują opinie, oszuści

może zmienić jakoś charakterystycznie chociaż nazwę wizytówki w google, żeby ci z tego domu kolonijnego nie wlepiali wam tych opinii chociaż?
@kidi1 z google wątpię żebyś coś ugrał. Ja mam teraz problem, bo klientka zmieniła adres działalności i zamiast zmienić adres w wizytówce google to założyła nową xD to mówię, spoko - usunę nową, w starej dam nowy adres i będzie git.
No i google nie chce tej nowej usunąć, mimo, że jako menedżer wielokrotnie to klikałam i krzyczą, że mam duplikat. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Podobnie z wizytówką
@kostniczka: Dzięki za odpowiedź, na chwilę obecną zauważyłem, że ta druga firma w ogóle usunęła swoją wizytówkę ze względu na słabe oceny. Dodałem ich firmę z powrotem, może pomyłek będzie mniej.
@kostniczka Założyłem profil na Google maps drugiej firmie i już w ciągu 4 dni mają 7 ocen jednogwiazdkowych i jedną czterogwiazdkową. Te opinie by poleciały do mnie gdybym tego nie uczynił. Na gowork postraszyłem prawnikiem i zmienili nazwę na prawidłową. Zalatwione. dziękuję za zainteresowanie tematem.