Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +21
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Też uważacie że hiszpański brzmi zajebiscie? Jak spotkam gdzieś jakąś Latynoskę i tą zacznie nawijać po hiszpańsku to mi od razu miękną nogi i aż czuję jak mój rozwijany latami sigma grindset opuszcza moje ciało. Taka typiara mogła by sobie owinąć mnie wokół palca a ja bym się pewnie zachowywał jak simp bez godności.
niestety muszę się poddać w staraniach o #swiatlowod w nowym domu. Żadna firma nie chce mi zrobićprzyłącza chociaż chcę zapłacić. Nie ważne. Mam 2 opcje albo wykupić internet radiowy od lokalnej firmy (jednej z kilku) albo skożystać z propozycji sąsiadki która powiedziała że może mi udostępnić swój router i mogę się do niej przyłączyć kablem. W takim układzie ona jest abonentem orange (światłowód) a ja jestem pod jej siecią. Czy taki układ ma sens? Ma jakieś wady? Z istotnych rzeczy to że pani bywa w swoim domu 1 dzieńna tydzień (pracuje w innym mieście) zastanawiam się co w przypadku gdy trzeba będzie zrestartować router albo coś.
Doradźcie bo już mnie szlag trafia na hotspocie z playa/plusa z telefonu.
#internet #siecikomputerowe #programista15k
Antena zewnętrzna ZTE MC889, pozycja "dobra" ( nie "wyśmienita"), 5G NSA.
Umowę w plusie podpisałem z miesiąc temu, zestaw router+antena zgarnalem za 700 bo jakieś promo mieli (którego nie było widać na stronie). Możesz się zorientować, może nadal jest
Jak chcesz z każdym problemem sieci latać do sąsiadki, to droga wolna, już o bezpieczeństwie takiego rozwiązania nie wspominając.
@Boh-un: ten router obsługuje 5g. Jesteś pewny takie prędkości wyciagasz na LTE? Jaką masz antenę zewnetrzną? Ona wpływa wpływa tylko na sygnał wifi w domu, a nie na odbiór z sieci.
@BooB: dasz linka do tego rozwiązania? Anteny muszą się "widzieć" bez przeszkód?
https://allegro.pl/oferta/mikrotik-wireless-wire-cube-cubeg-5ac60adpair-12677360772
Zestaw: ZTE MC889 5G + Router WiFi - ZTE T3000
@giermek: oczywiście że tak. Restart routera raz na rok więc wypada sie dogadać.