Aktywne Wpisy
niebadzogrem +3
Hej #hydraulika #remontujzwykopem czy profesjonaliści mają jakieś gumowe nasadki na klucze by nie obrysować baterii/rurek ?
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Będąc w Tatrach nie jeden zastanawiał się co to k---a jest Murzasichle? XD
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Dzisiaj zginie albo zostanie kalekami od 400 do 600 Moskali. (jak codziennie, bo to stała średnia ruskich strat utrzymująca się od miesięcy) Więc bez względu na wszystko inne, to będzie dobry dzień. Smacznej kawusi! (。◕‿‿◕。)
#rosja #wojna #ukraina #takaprawda
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: ta i większość tych siłowo zmobilizowanych dziarga sobie Z~etki i przystraja we wstążeczki św. Jerzego
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: dokładnie takie jak Twoje - internet
@Nostrian:
"To nie my zaczynaliśmy tę wojnę. Będziemy myśleli o nich jak o ludziach kiedy odbierzemy im b--ń"
Tak długo jak Moskale nie wyrzekną się imperializmu i nie rozliczą z historią, tak długo nie są istotami wartymi empatii. Dlatego bić Moskali, pluć im w twarz i strzelać w brzuch. Jeśli chcą być traktowani jak ludzie mają się zacząć zachowywać
Wojna to piekło, ale to piekło dotyka Moskali nie Polaków więc muszą w tym piekle być jak najdłużej. Bić Moskali i pluć im w twarz.
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: a ja z twojej więc win win
Wszystko inne to sprawy drugorzędne dlatego 500 zabitych i kalek każdego dnia po stornie Moskali, to cudowna wiadomość. Musimy wysłać Ukraińcom jeszcze więcej broni i pieniędzy i sprawić aby ta wojna trwała wiele lat.
Wybijemy Moskalom całe pokolenie.
Nie, Masz bardzo wąski horyzont rozumieniowy, cieszysz się stratami, ale te same straty tylko, że ukraińskie, kiedy będą za wysokie zagrożą dalszym skutecznym prowadzeniu działań, nawet jej porażką, tylko Ci przypomnę, że Rosja ma kilkukrotnie większe rezerwy ludzkie.
Jasne, bo ta wojna wcale nie powiększa kryzysu i inflacji w naszym kraju, ani trochę. Niech się i zarzynają sto lat.
@FENOMENALNY_CZARODZIEJ: Gdy tacy się palą, najważniejsze jest ich nie dobijać. Ile to wieków Europa musi cierpieć od tych biednych zmobilizowanych siłowo X/Y/Z (tutaj wstaw jakiś tam totalitaryzm)?
Odpowiadasz za swój kraj i jego działania i to wszystko w temacie. Jeżeli łapiesz za b--ń i idziesz MORDOWAĆ niewinnych i obcych ci ludzi w obcym ci miejscu, to jedyne czego takiemu komuś
Czy powinni ostatecznie skończyć jako nawóz dla słoneczników? Mimo wszystko tak ale dehumanizacja jest zwyczajnie zła w tym przypadku.
Co innego oczywiście zatwardziale chuje spod znaku Z, ci akurat ludźmi w moich