Aktywne Wpisy
choosewisely +1954
Uszanowanko,
W związku z tym, że dziś odbiła mi kolba i kupiłem 100 zakładów #lotto ogłaszam #rozdajo. Jeśli wygram cokolwiek to rozlosuję wśród plusujących 1 mirasa lub mirabelkę która otrzyma 10% wygranej.
Dla ciekawskich po dzisiejszym losowaniu przedstawię wam czy cokolwiek trafiłem i jak wyglądała stopa zwrotu.
Zielonki i deweloperuchy, którym wiecznie mało nie biorą udziału.
Zostaw plusika i podaruj sobie szansę na luksusowe święta już dziś
W związku z tym, że dziś odbiła mi kolba i kupiłem 100 zakładów #lotto ogłaszam #rozdajo. Jeśli wygram cokolwiek to rozlosuję wśród plusujących 1 mirasa lub mirabelkę która otrzyma 10% wygranej.
Dla ciekawskich po dzisiejszym losowaniu przedstawię wam czy cokolwiek trafiłem i jak wyglądała stopa zwrotu.
Zielonki i deweloperuchy, którym wiecznie mało nie biorą udziału.
Zostaw plusika i podaruj sobie szansę na luksusowe święta już dziś

źródło: image_picker_C14B5E21-6DA8-4034-B4CB-30DC7227D47D-513-000000C46955AD6C
Pobierz
Cumill +37
#ufo daleko mi do gościa w foliowej czapce, ale tematem ufo/teorii spiskowych 'interesuję się' ponad 10 lat. To co teraz się dzieje traktuję jako ciekawostkę i jestem cholernie ciekaw jak ten temat się zakończy.
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°
Łącznie 535,5747 akcji.
#gielda
źródło: tsla
PobierzStopa zwrotu: 160,88% (na najstarszych transakcjach ponad +1000-2000%)
Zysk: 346 308,02 zł
Jak tacy specjaliści od cyferek wróżą es to jeszcze raz zastanowię sie nad trzymaniem swoich
No i dodatkowo... obowiązek podatkowy powstawał, wiec i na podatek trzeba było zbierać.
źródło: revo
PobierzPS a tak swoją drogą, jeśli overall jestem na minusie, ale np. pojedynczą akcję kupiłem w dołku w tym roku na poziomie ~100$, a teraz sprzedaję wszystkie akcje, to nie liczymy tych pojedynczych zakupów, gdzie jestem na plusie, biorąc pod uwagę aktualną cenę akcji, tylko patrzymy na to "generalnie"?
Nie wiem czy coś się zmieniło od tego czasu ale np. 3msc temu działało i to w dodatku za free ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
https://www.reddit.com/r/Revolut/comments/12xcxm1/transferring_stocks_from_revolut_to_ibkr/
@le_demarreur: nie musisz, ale warto. Taką stratą możesz zrównoważyć inny podatek od zysku, ale musisz to rozliczyć w ciągu 5 lat.
Mają darmowe i bardzo szybkie przelewy zagraniczne w USD, tylko jest opłata miesięczna 19zł, której jednak można nie płacić jeżeli się ma u nich na koncie oszczędnościowym min. 5k PLN.