Wpis z mikrobloga

@kapy_kulu: Przecież te wszystkie poradniki to jeden wielki scam i golenie frajerów z pieniędzy. Na sukces finansowy nie ma unikatowej recepty. Czasami wynika on z ciężkiej pracy i dorabiania się latami, czasami jest efektem znajomości z właściwymi osobami, a czasami zwykłym łudem szczęścia, bo ktoś trafił w dziesiątkę ze swoim pomysłem w odpowiednim czasie.

Te wszystkie złote myśli typu wstawaj rano o 5.20, bierz zimny prysznic i myśl pozytywnie albo
  • Odpowiedz
@Lambo994 Janusz moze zainwestowac w rozwoj siebie zeby zarabiac wiecej. Wczesne wstawanie moze byc spoko jesli idziesz wczesnie spac ;-) nie poradniki sa zle tylko ludzie generalnie nie chca sie sami rozwijac, wiec oczekuja gotowych rozwiazan ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lambo994: A przeczytałeś choć jedną taką książkę? Bo ja kilka przeczytałem i nic tam nie było o tym żeby wcześniej wstawać tylko wyobrażać sobie rzeczy które chcesz osiągnąć jako dokonane czyli często je sobie wizualizować
  • Odpowiedz
@kapy_kulu można cisnac beke ze ksiazka jest scamem, bo w sumie fakt ze facet dorobil sie na ksiazkach.
Niemniej przeczytalem ja majac chyba 15 czy iles tam lat, ogolnie młody i otworzyla mi oczy, ze nie tylko studia->praca u kogos.
Poszedlem swoja drogą, nie jestem milionerem ale żyje mi sie naprawde dobrze. Byc moze wlasnie gdyby nie ta ksiazka nie poszloby tak easy.
  • Odpowiedz
Przecież te wszystkie poradniki to jeden wielki scam i golenie frajerów z pieniędzy. Na sukces finansowy nie ma unikatowej recepty.

@Lambo994: Jeżeli ktoś to kupuje oczekując, że znajdzie tam poradnik krok po kroku do zostania milionerem to faktycznie się zawiedzie. Natomiast traktując tego typu książki jako ogólny zbiór porad, a nie jak dosłowny poradnik, można tam czasami znaleźć praktyczne wskazówki o tym na co zwrócić uwagę biorąc kredyt czy leasing,
  • Odpowiedz
@kapy_kulu: akurat ta książka to nie jest żaden #frajerzyzmlm . Wiedza która jest tam przekazana jest mega podstawowa, ale dla nastolatków, albo osób które mają nikłe pojęcie o budowaniu majątku może to być dobry wstęp. Jak ktoś kupi tę książkę za 2 dyszki na allegro to raczej nic nie straci, a może dowie się czegoś pożytecznego o czym wcześniej nie wiedział

Natomiast patologią jest że coache finansowi/guru biorą
  • Odpowiedz
@kapy_kulu: Tu nie trafiliście, to jest jedna z niewielu dobrych książek na temat zarabiania. A jeżeli do tego przeczytasz "Wywieranie wpływu na ludzi. Teoria i praktyka" to będziesz wiedział że te wszystkie MLM to jedna wielka ściema i trzeba to omijać na kilometr.
  • Odpowiedz
Jeżeli ktoś to kupuje oczekując, że znajdzie tam poradnik krok po kroku do zostania milionerem

@wyindywidualizowanyentuzjasta: ale czego Ty oczekuejsz od wypopków? ma byc podane na tacy krok po kroku a jak nie to scam. "hehehe poradnik milionera hehehe scam, naciaganie, na ksiazkach sie dorobił złodziej #!$%@? hehe tylko oskarki majom dobrze a ja biedny smutna_rzaba.jpg" No #!$%@? Sapkowski tez sie dorobil na ksiazkach xD
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister typie, ja mialem 15 lat xD
Ludzie w tym wieku mysla o waleniu amareny po szkole albo czy Kasia z 3c zgodzi sie „ze mną chodzić” a nie o otwieraniu firmy czy byciu rentierem
  • Odpowiedz
@kapy_kulu: ostatnio emerytka mnie na ulicy zaczepiła i spytała się czy nie chciałbym swojej pracy zamienić w taką, w której nic nie muszę robić, a będę zarabiał xD I właśnie tą książkę poleciła xD
  • Odpowiedz