Aktywne Wpisy
lubie-sernik +931
Strasznie sie połamałem... Jestem na silnych lekach, na początku dawali mi nawet fentanyl. Czekam na operacje która będzie nie wiadomo kiedy.
Trzymajcie kciuki. Kc
Trzymajcie kciuki. Kc
Moseva +199
Kurde Mireczki, jestem tu 10 lat i pierwszy raz w życiu mam bordo ¯\(ツ)/¯
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Tu nie ma z czym dyskutować.
Więc przestańcie zwalać swoją własną degenerację na polityków, pieszych i rowerzystów i po prostu zacznijcie w końcu jeździć zgodnie z przepisami.
#samochody #drogi #prawojazdy #polskiedrogi
Żeby to było kilka kilometrów. Zwolnić do 70 km/h przez 40 km tak jak kiedyś wymyślili sobie na remontowanej A1. Może na 1/3 tego realnie coś się działo. Zwolnić do 60 km/h przez 20 km jak było na S8 w kierunku Warszawy bo przez rok nie potrafili załatwić jakiegoś papierka, remontu już dawno nie było, bezsensowne zwalnianie i przyspieszanie po 200 metrach bo jest lekki łuk drogi którego nawet nie poczujesz w niekoniecznie nowym tylko po prostu sprawnym samochodzie. Takich rzeczy nie widziałem nigdzie w innych krajach.
"Aha ty mówisz w ogóle ze w Niemczech jest zawsze 80 ale nir wiem ja pamietam nawet na ringu Berlina niższe ograniczenia tu pierwsze z brzegu"
Napisałem "niemal zawsze". Może nie wiesz ale oznacza to że owszem mogą zdarzyć się wyjątki i jak najbardziej może mieć to sens gdy remont jest rozbudowany. Ale na takich zwykłych ciągnących się remontach mają te
@Thunderlane: OP pisze o tym że na każdym kroku polscy kierowcy winią cokolwiek tylko nie siebie za z-----e statystyki. Gdzie śmierci mamy przypominam na 100k mieszkańców prawie najwięcej w całej UE. W tym kontekście jest to żałośne. Rowerzyści, piesi, infrastruktura (gdzie ten argument już na przykład prawie w ogóle nie działa od kilku lat) a ty - ograniczenia prędkości. Ty go nie zrozumiałeś i zacząłeś swoją tyradę wybielającą kierowców bo gdzieś tam jest bezsensowne ograniczenie. Może i jest, może i było - spoko - ale co z tego? Czy na tej drodze ginie te kilka tysięcy ludzi rocznie? Czy w jej okolicy? Jaki ogół polskich kierowców jechał tą A1, czy S8 o którym mówisz? I jak realne jest to że ten ktoś pomyślał: "a na tej obwodnicy W-wy jest bezsensowne ograniczenie, to depne sobie tu na wąskiej wojewódzkiej i wyprzedzę na szybko tego zawalidrogę który jedzie tylko 100 na godzinę"? Pokazałem ci nawet że są te bezsensowne ograniczenia, a robotnicy w tym kraju nawet giną na drodze przez takie myślenie. No k---a.
Bo ostatnio jak sprawdzałem to ludzie giną w tym kraju wszędzie. Polecam tego wykopka który daje codziennie - CODZIENNIE - nowe śmiertelne wypadki w okresie wakacyjnym. Polecam
@Tigermass: akurat hiszpanie (przynajmniej na północy i wzdłóż wschodniego wybrzeża) jeżdżą dobrze. sam się bałem trasy po hiszpanii, a okazało się relaksującym doświadczeniem.
poza włochami, to najgorzej jeżdżą francuzi. w porównaniu z tymi zwierzątami, to w polsce na drogach jest raj
Na Bałkanach jest większa kultura jazdy niż w Polsce.