Wpis z mikrobloga

486 + 1 = 487

Tytuł: Gra o sumie niezerowej
Autor: Michał Cholewa
Gatunek: fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★★★
ISBN: 9788366955462
Science fiction z lokalnego podwórka, ostatnia część cyklu "Algorytmy Wojny". Mocno ciekawy byłem jak autor poradzi sobie z zakończeniem cyklu i muszę przyznać, że efekt jest świetny. Pewnie w ocenie przemawia we mnie trochę fanatyzm do tej serii i to jak pierwsza część kiedyś wyciągnęła mnie z czytelniczego marazmu. Niemniej, tematyka cyklu (czyli człowiek vs. SI) stała się bardziej aktualna, niż kiedykolwiek wcześniej, autor świetnie radzi sobie w wykreowanym przez siebie uniwersum, widać od początku, że fabuła zmierza do jakiegoś konkretnego celu. No i emocjonalnie też chyba uderza o wiele bardziej, niż kiedykolwiek wcześniej. Pierwsza 1/4 książki, jak w każdej poprzedniej z tego cyklu, jest nieco nudna, bo jest to tradycyjne "rozstawianie pionków na planszy" natomiast kiedy dochodzi już do zbijania figur robi się ciekawiej, niż w którejkolwiek wcześniej. Mega polecam, bo chyba autor jak i seria nie są specjalnie znane, a według mnie cholernie warto się zapoznać.

#bookmeter sciencefiction #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
plasq - 486 + 1 = 487

Tytuł: Gra o sumie niezerowej
Autor: Michał Cholewa
Gatunek: f...

źródło: 1072222-352x500

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@p3sman Przyznaję, że rzeczywiście najsłabsza (ale przy okazji najcieńsza). Jak ktoś lubi militaria bardziej to mu siądzie, ale tak to całkiem sporo opisów wojennych, które jednak nie wciągają.
  • Odpowiedz