Aktywne Wpisy
kiszczak +669
Mireczki pijcie ze mną kompot. Własnoręcznie zrobiłem siedzisko z palet na balkon. Dla niektórych to pewnie nic takiego, ale jestem po porażeniu czterokonczynowym, mam niewydolne serce, wątrobę i nerki. Dla mnie to wyczyn niczym zdobycie Mount Everest i jestem z siebie zajebiście dumny( ͡º ͜ʖ͡º)
#chwalesie #balkon
#chwalesie #balkon
monox12 +229
Najspokojnieszy kibic w Polsce w tym momencie
#mecz
#mecz
Tytuł:
Gra o sumie niezerowej
Autor:
Michał Cholewa
Gatunek:
fantasy, science fiction
Ocena: ★★★★★★★★★☆
ISBN:
9788366955462
Science fiction z lokalnego podwórka, ostatnia część cyklu "Algorytmy Wojny". Mocno ciekawy byłem jak autor poradzi sobie z zakończeniem cyklu i muszę przyznać, że efekt jest świetny. Pewnie w ocenie przemawia we mnie trochę fanatyzm do tej serii i to jak pierwsza część kiedyś wyciągnęła mnie z czytelniczego marazmu. Niemniej, tematyka cyklu (czyli człowiek vs. SI) stała się bardziej aktualna, niż kiedykolwiek wcześniej, autor świetnie radzi sobie w wykreowanym przez siebie uniwersum, widać od początku, że fabuła zmierza do jakiegoś konkretnego celu. No i emocjonalnie też chyba uderza o wiele bardziej, niż kiedykolwiek wcześniej. Pierwsza 1/4 książki, jak w każdej poprzedniej z tego cyklu, jest nieco nudna, bo jest to tradycyjne "rozstawianie pionków na planszy" natomiast kiedy dochodzi już do zbijania figur robi się ciekawiej, niż w którejkolwiek wcześniej. Mega polecam, bo chyba autor jak i seria nie są specjalnie znane, a według mnie cholernie warto się zapoznać.
#bookmeter sciencefiction #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter