Aktywne Wpisy
RedBulik +1054
dziadeq +245
Bawi mnie to wyparcie w sumie. Obecnie jak zarabiasz 10 000zł netto to nie stać Ciebie na kredyt na mieszkania. A przypomnę że 50% Polaków zarabia mniej niż 5000zł. Zarabiając 10k i więcej jest w top10% w Polsce pod względem zarobków i nie stać Ciebie na kredyt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
Ostatnio byłem kierowcą z trójką pasażerów (rodzina) i na tekst ''Czemu nie wyprzedzasz tego muła przed nami?'' odpowiedziałem ''Powinnaś się cieszyć, że dowiozę was bezpiecznie na miejsce, a nie wywierać naciski na niepotrzebne manewry". Btw muła jadącego 100 przy ograniczeniu 90 na drodze jednojezdniowej.
Przed nami na przestrzeni 100km były 2 bliskie czołowych zderzeń sytuacje spowodowane idiotycznym wyprzedzaniem na styk. W tym kraju po prostu jest kult #!$%@?. Muszę wyprzedzić o jedno/dwa miejsca bo się uduszę. #!$%@? że za 5km skrzyżowanie, rondo czy jakieś światła i wszystko się zrówna, nie zyskujesz praktycznie nic czasu wyprzedzając na takiej drodze, a jeden błąd typu zła ocena odległości od tira który jedzie z naprzeciwka i Cię nie ma.
Napiszę tyle - dla mnie kierowca tego wypadku to zwykły śmieć, ponieważ zabił trzy osoby jadące razem z nim.
Chcesz potestować auto? Jak już bardzo musisz to rób to sam, a nie z trójką pasażerów. Nie ogarniam jak można być tak nieodpowiedzialnym.
Kierowca ma przecież lepszą ocenę, niż pasażer
@DuzoPracuje: wtedy po prostu jedzie się na tor, gdzie szanse na wypadek są nieporównywalnie mniejsze, a przynajmniej nie zrobi się krzywdy osobom postronnym. A to że tor kosztuje - za fanaberie się płaci. "Testowanie auta" nie jest potrzebne do jego normalnego użytkowania.
@DuzoPracuje: dlatego jedynym słusznym rozwiązaniem są drogi 2+1 jak w Szwecji. Milion razy bezpieczniejsze rozwiązanie niż te nasze "krajówki".
Komentarz usunięty przez moderatora
Dlatego najwięcej wypadków jest w miesiące letnie bo takie głąby jak Ty myślą że jak ładna pogoda to można już 140/90 #!$%@?ć.
Pierwszy raz słyszę takie określenie "zawalidroga", obrazuję to twoją mentalność, 35/38 letni Janek #!$%@? #!$%@? Audi A4 #!$%@? życiem przez Polskę B i mierzysz wzrokiem wszystkie nie znajome rejstracje plus jak nie wyprzedzisz to się zesrasz. Drogę traktujesz jak tor do wyrzucenia z siebie frustracji i niepowodzeń. Wódka wieczorem z chłopakami i opowieści jak ty nie urkujesz i kim ty nie jesteś. Właśnie mentalnosc takich ludzi jak ty doprowadza do wielu
Ulica to nie miejsce na wyścigi. Tacy pseudościganci powodują zagrożenie nie tylko dla siebie, ale też dla przechodniów i innych uczestników ruchu.