Wpis z mikrobloga

Moje ostatnie "odkrycie" to placki warzywne z piekarnika. Pokrojone warzywa lądują do rozdrabniacza (dzisiaj kalafior, marchewka i cukinia), potem wbijam jajko i mieszam całość w misce. Na blachę wykładam papier do pieczenia, formuję kulki z masy i rozklepuję już na blaszce. Ładuję do piekarnika (ok. ~180 stopni). 20 min z jednej strony, przewracam i wyłączam piekarnik. Do tego "sosik": 1-2 łyżki jogurtu, natka pietruszki, odrobina oliwy. Całość zblendować.
Niezły game changer wśród tych wszystkich julienne, puree, zupek i nie wiadomo czego jeszcze dla małych #dzieci .
#gotujzwykopem #mamacontent
  • 8
@vateras131: tak, dokładnie. Jak się nie chą obrócić, bo przywarły, to proponuję rozłożyć nowy arkusz papieru na blacie i obrócić razem z tym pierwszym papierem. Nie musisz odklejać tego poprzedniego, odklei się bez problemu jak trochę "odtają" w piekarniku.