Wpis z mikrobloga

Hejka.
Rozwaliła mi się gałka do skrzyni biegów w Suzuki Swift (2005 rok). Zamówiłem coś takiego ( https://allegro.pl/oferta/galka-zmiany-biegi-suzuki-swift-sx4-13674917575 ), ale niestety nie pasuje. Potrzebuję gałkę o takim wejściu, jak na załączonym obrazku (znalezione na YT). Problem w tym, że nigdzie nie mogę takiej znaleźć, bo wszystkie chińskie zamienniki dostępne w necie mają niepasujący gwint, jak na tej aukcji na Allegro. Jesteście w stanie zlokalizować odpowiednią część dla mnie albo może jest jakiś sposób, aby sobie z tym poradzić? Przeleciałem wszystkie strony z częściami, ale nic. : /

#motoryzacja #samochody
Pobierz Wixu - Hejka.
Rozwaliła mi się gałka do skrzyni biegów w Suzuki Swift (2005 rok). Zam...
źródło: Przechwytywanie
  • 6
@Wixu: a nie jest tak że gałka powinna mieć w środku plastik który w Twoim przypadku został na drążku zmiany biegów i dlatego nowa gałka nie pasuje?
@aarahon: kurde, no nie wsunie się. wsuwa się do pewnego momentu, a później środek się zwęża i ni cholery. Ale wchodzi do takiego momentu, że siedzi dość pewnie, więc albo zostawię jak jest, albo zakleję jakąś kropelką xD
@Wixu: no chyba ze ten plastik czarny to pozostałość po poprzedniej gałce? Bo na niektórych filmikach widzę, że ten plastik na wajsze (w sensie, który ma wajcha) jest biały i jakby drobniejszy... w sumie sam nie wiem. xD