K---a, jak mnie wkurza w grach typu 'budowanie miasta' jak np. anno, zeus, tropico że jak zaczniesz rozbudowywać miasto, zaczyna działać jak trzeba i zaczynasz być z niego dumny to twórcy gry przerzucają cię na inne miasto/miejsce i buduj k---a od nowa. I nie chodzi mi o etap gdy wszystko jest zbudowane już i nie ma co robić, ale postawienie kilku domków, kościoła paru farm i budynków użyteczności publicznej to absolutna niezbędność żeby to w ogóle nazwać miasteczkiem/wioską itp. (zależy od gry ofkorz). I od razu po tym przeniesienie.
Wiem że jest tryb sandboxa, ale nie da się zrobić gry ekonomicznej bez przerzucania graczy w nowe miejsce po 2h grania?
Wiem, że pewnie w starych simcity tego nie było ale jednak to stare produkcje i jeśli nie grałem w nie jak były nowe to teraz się do nich nie przekonam.
@gresiu12: W Zeusie podczas kampanii zwykle gra się jednym miastem i do niego dochodzą osobne misje z koloniami. Pod koniec kampanii gra pyta się gracza czy chce dalej sobie budować, czy własnie przejść do kolejnej rundy.
Ale właśnie jeblo kategoria 4 w Florydę, 220 km/h, w porywach 260 km/h, woda o ponad metry wysokości ma się podnieść. Stolica dostanie a Wybrzeże niestety zmiecie, pierwsze relacje będą za 7 godzin jak się będzie robić jaśniej #usa #floryda #huragan #lajstawusa
Wiem że jest tryb sandboxa, ale nie da się zrobić gry ekonomicznej bez przerzucania graczy w nowe miejsce po 2h grania?
Wiem, że pewnie w starych simcity tego nie było ale jednak to stare produkcje i jeśli nie grałem w nie jak były nowe to teraz się do nich nie przekonam.
#gry #tropico #anno #zeuspanolimpu