Aktywne Wpisy
quantum_joe +568
Lekarz ze skalpelem bojowym dokonuje kilka błyskawicznych operacji na niemieckich pacjentach w Mannheim.
Dziękujmy eurokratom za ten wspaniały "drenaż mózgów" z bliskiego wschodu na stary kontynent ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#multikulti #paktmigracyjny #ubogacaniekulturowe #niemcy #relokacja #imigranci #bekazlewactwa #islam
Dziękujmy eurokratom za ten wspaniały "drenaż mózgów" z bliskiego wschodu na stary kontynent ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#multikulti #paktmigracyjny #ubogacaniekulturowe #niemcy #relokacja #imigranci #bekazlewactwa #islam
absolootnie +85
100zł za rzeczy widoczne na zdjęciu. Grill bar zlokalizowany w parku śląskim. Chyba juz lekka przesada z tymi cenami...
#inflacja #gospodarka #polska
#inflacja #gospodarka #polska
No ale juz trudno, nie zamierzam czekac do stycznia az zlikiwuja PCC bo mam juz cisnienie na znalezienie lokum.
Pytanie mam odnosnie mozliwych negocjacji ceny, jedno mieszkanie z garazem wychodzi okolo 1 miliona, drugie 1 milion i 30 tysiecy.
Dodam ze oba mieszkania sa duze, w miare swieze i dobrze wykonczone, wydaje mi sie, ze aktualnie mniej wiecej takie sa ich wartosci rynkowe ale chcialbym ta cene troche zbic, zeby sobie odbic prowizje agenta czy wspomnine PCC.
Pytanie do Was jaka wedlug was bylaby rozsadna propozycja wyjsciowa z mojej strony? Wiadomo ze lepiej rzucic cos powyzej oczekiwan, zeby miec potem pole do dalszej negocjacji. Myslalem zeby zaproponowac do obu mieszkan cene - 40k ale nie wiem czy to za duzo/za malo?
Mowimy o mieszkaniach o metrazu 70m2+ w Warszawie.
#nieruchomosci #mieszkanie #warszawa #kiciochpyta
Wal - 80 żebyś miał z czego podbijać jak zacznie kręcić nosem
Ja marzę o chacie za 300 i właśnie przeglądam oferty a Ty z bańka wyjechałeś.
Odpowiadając na Twoje - ja myślę właśnie w tym samym schemacie. 80k z 1kk to "mały #!$%@?".
a nóż widelec zatrzymacie się na -60k? już jest za co toaletę zrobić, leasing można spłacić, na wakajki skoczyć.
Nic cię to nie kosztuje, najwyżej
A co do zarabiania siana, to pracuje po prostu w IT i przez te iles lat sie uzbieralo
Stary, jak można utargować nawet i 10k to zawsze masz na COŚ do przodu. Na ulicy nie znajdziesz.
A co do wchodzenia w rynek to nie wiem, AI na dzisiaj jest bardziej narzedziem ktore usprawnia prace programisty niz substytutem programisty. Ale za kilka lat jak to rozwina to kto wie, byc moze zacznie zastepowac juniorow. Ogolnie sa tagi #programowanie czy #naukaprogramowania na wykopie i pewnie bardziej kompetentni ludzie beda w stanie odpowiedziec szerzej na to pytanie.
O dyplomach i studiach mogę już zapomnieć - za stary jestem żeby "tracić" czas na edukację która da mi papierek więc pozostaje mi zbudowanie skilla.
Hmmm....
A co do negocjacji ceny to nie bój się, tak jak Mireczek wyżej zasugerował: patrz na procenty. Byłem teraz w podobnej sytuacji, mieszkanie z garażem było wystawione za 980k, zaproponowaliśmy 920k
Zastanów się na czym zależy właścicielowi:
wydłużony termin oddania - np kończy się wykańczać i musiałby się wprowadzić do teściowej na miesiąc, to oznacza dwie przeprowadzki
szybkie uruchomienie hajsu
duża zaliczka, która pozwoli mu coś tam
itd.
Tobie zależy na cenie. Zaczynałbym od -100k. Rozmowa spokojna. Miej argumenty. Mieszkaniem byłbyś zainteresowany. Podoba się. Ale. Ma wady z twojego punktu widzenia, na
@Guezeman Te ogloszenia ktore mam wisza juz od okolo 1.5msc, wiec jakby byly super okazja to raczej by juz zeszly.
@szejk_wojak Jasne ze wolalbym nie placic posrednikowi, ale wlasciciele takich mieszkan ktore mnie interesuja nie zajmuja sie ich sprzedaza, po prostu szkoda im czasu. Chce utargowac wynagrodzenie agenta z ceny nieruchomosci wiec finalnie