Aktywne Wpisy
lepaq +448
GeDox +644
Od dziś, co dzień będę wrzucał tego posta. Dopóki nie zostanie przewieziony do polskiego aresztu.
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Sebastian Majtczak urodzony 31.05.1991 w Bonn, zamieszkały w Łodzi, prowadzący spółkę Rigello Sp. z o.o. jest poszukiwany czerwoną notą Interpolu.
#majtczak #sebastianmajtczak #codziennymajtczak
Siemka , może mógłby ktoś pomóc, utknąłem mam 29 lvl utknąłem na produkcji, dość późno to sobie uświadomiłem, szukam teraz alternatyw, by spróbować coś innego i jednym z pomysłów jest wojsko, ale najpierw do rzeczy. Cztery lata temuwpadłem na genialny pomysł zasadzenia Marihuany, krzaczek wyrósł, scialem go i miałem dla siebie , do dziś nie mam pojęcia jak ale wpadła mi policja, dostałem wyrok w zawieszeniu 1/3 za hodowlę i posiadanie , było tam ok.70 g. Od tego czasu nie tykam tego, ogólnie zaczelem się ogarniać, no ale no właśnie jestem jeszcze ostatnie pół roku na wyroku, potem po pół roku ma być zatarcie i to niby kasuję moją karę i dzięki temu mogę starać się o zostaniu żołnierzem, no i wpadłem na pomysł by od października tego roku zapisać się na studnia Bezpieczeństwo Wewnętrzne, tylko nie wiem czy ogólnie mogę tak zrobić, czy na pewno po zatarciu wyroku mogę starać się o zostaniu zawodowym żołnierzem,czy też ten kierunek jest warty? #pracbaza #wojsko #prawo #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
https://www.legion-recrute.com/pl/praca-legionisty
Komentarz usunięty przez autora
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
Studia w wojsku dają 2 ścieżki rozwoju:
1)Ranga Kaprala jest przyznawana podczas Legii Akademickiej do której trzeba się zapisać testy.
2)Ranga Pod Porucznika jest możliwa do uzyskania po uzyskaniu pełnego tytułu(magistra bądź inżyniera) i dostajesz ją po paru miesięcznym kursie
@mirko_anonim: ktoś życzliwy
Bo chyba wiesz, że w wojsku jest układ hierarchiczny i tam jako szeregowy podlegasz pod każdego z wyższą rangą?
Bez studiów zapomnij o jakichkolwiek awansach itd.
Szkolenia z kolei to 50 na 50 gdzie trafisz, ale w większości przypadków to
Ale jakbyś zapisał się do Legii Akademickiej i wrócił po niej jako Kapral to co innego.
Żeby dostać się do Legii Akademickiej musisz przejść podstawowe szkolenie(te 16 dni w wot lub dobrowolnej) i zostajesz skierowany na 28 dniowy kurs na Kaprala.
Aby awansować bez studiów/pleców w normalnych okolicznościach z szeregowego na kaprala w normalnych okolicznościach trzeba najpierw dostać awans na starszego szeregowego i następnie zostać skierowanym na kurs
te studia nic ci nie dadzą,
w mundurówce liczą się tylko studia mundurowe