Aktywne Wpisy
O co kaman z tymi tatuażami? Chodzę po warszawce i coraz częściej to widzę, zawsze ten sam zestaw -> kolorowe włosy, piercing i takie tatuaże, w stylizacji brudna ławka w gimbazie xD To jakiś styl, czy zwyczajnie "Udało mi się nie wydać całej wypłaty na antydepresanty i inne ćpanie, to jebnę sobie kolejny tatuażyk za stuwe hehe"?
#tatuaze #alternatywka #rozowepaski
#tatuaze #alternatywka #rozowepaski
Al_Ganonim +276
Hej Astromirki!
Około godzinę temu, tj. we czwartek 06 lipca o godz. 22:06 Ziemia znajdowała się najdalej od Słońca, jak tylko się da w ciągu swojej rocznej orbitalnej wędrówki. Innymi słowy: właśnie przeszliśmy przez aphelium :))
W tym roku centrum Ziemi było oddalone od centrum Słońca o 152 093 250 km. Ponieważ aphelium nastąpiło o 22:06, w Polsce była już noc, więc znajdywaliśmy się około 10 000 km dalej od Słońca niż
Około godzinę temu, tj. we czwartek 06 lipca o godz. 22:06 Ziemia znajdowała się najdalej od Słońca, jak tylko się da w ciągu swojej rocznej orbitalnej wędrówki. Innymi słowy: właśnie przeszliśmy przez aphelium :))
W tym roku centrum Ziemi było oddalone od centrum Słońca o 152 093 250 km. Ponieważ aphelium nastąpiło o 22:06, w Polsce była już noc, więc znajdywaliśmy się około 10 000 km dalej od Słońca niż
https://twitter.com/KrukuOne/status/1676178361855426560?s=20
#ukraina #wojna #rosja
Wątpie aby dwa trafienia taką bronią uszkodziły półtonowy silnik turboodrzutowy, chyba że jakimś cudem trafienie uszkodziło przewód hydrauliczny siłownika usterzenia. Szansa na to była jak na wygraną w lotto ale była.
@thorgoth: Tych śladów jest więcej, ja zaznaczyłem tylko dwa.
@thorgoth: Jak widać wystarczyły do zestrzelenia pocisku. Taki pocisk to dosyć miękki cel który taki odłamek powinien przestrzelić na wylot albo
@Koniasz: tam jest półtonowy silnik
https://en.wikipedia.org/wiki/Microturbo_TRI_60
takie pociski nawet nie zarysują jego płaszcza, chyba że jakimś cudem uszkodzą hydraulike usterzenia.
Chociaż dalej sądzę że to była awaria.
@thorgoth: Nie wiem jak do tego doszedłeś. Ten silnik waży 61kg i nawet w tym linku który wrzuciłeś jest to napisane
@thorgoth: Dokładnie. Awaria na skutek uszkodzenia pocisku odłamkami.