Wpis z mikrobloga

• 1
@SSH: no właśnie chyba tylko po to ten zestaw istnieje. Bo złożyć i sprzedać używke to jak wyrzucić 300 zł do śmieci.

Aktializacja: na proshop.pl zestaw jest za 2200 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Semigod miałem złożony duży batmobil z 89, sprzedałem za więcej niż kupiłem nowy, także to zależy od zestawu
  • Odpowiedz
@Semigod właśnie wtf, w przeciekach była cena ponad 3k, ale na innej stronie ta niższa (ponad 2k) i tutaj mamy odzwierciedlenie tej sytuacji. Proshop ma błąd i poprawią?
  • Odpowiedz
  • 0
@mar-v-son: proshop ma wyłączność na zestawy z ograniczonej dystrybucji w naszym kraju i kupują je od lego z rabatem więc nie sądzę, żeby był to błąd. 2200 to już rozsądna cena za tego s--------a ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zamawiać, obserwować.
  • Odpowiedz
  • 1
@bylembordo: no jest normalnie możliwe.

Lego albo jest w szerokiej dystrybucji wtedy każdy handlarz od nich może kupić albo dystrybucja jest ekskluzywna wówczas tylko lego.pl i lego shopy mają go w sprzedaży.

A po środku jest dytrybucja ograniczona, lego wybiera jednego lub kilku sprzedawców w danym kraju i tylko oni mogą od nich kupić zestaw z rabatem. Najczęściej jest to u nas proshop, amazon czasami smyk i inne.

Oczywiście po
  • Odpowiedz
  • 1
@bylembordo: no amazon też polski nie jest XD lego wybiera siec dystrybucji w danym kraju, nie musi być rodzima.

Tzn jeśli w Polsce coś ma dystrybucję w Amazon to nie koniecznie w innych rejonach świata na amazonie też dany zestaw będzie dystrybuowany.
  • Odpowiedz