Aktywne Wpisy
Metylo +120
Chłopi pańszczyźniani 2.0
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Mawid_Dotyka +25
Chyba najdrozszy ładunek jaki wiozłem 24,500 czystej miedzi na kabelki, a w co dalej z-----------e ze starym trakcje i palicie otuline? #bekaztransa
Dzisiaj w moim telefonie #sony Xperia Z (C6603) z Androidem 4.3 postanowiłem przetestować działanie funkcji "Smile Shot", czyli zdjęcie po wykryciu uśmiechu.
Nie wiem jak w innych telefonach ale w Xperii Z domyślnie jest ustawione że każdy uśmiech automatycznie powoduje zrobienie zdjęcia. W moim przypadku gdy mój #rozowypasek się uśmiechała zrobiłem tych zdjęć około 10-12 w ciągu pół minuty.
I tu zaczyna się cała historia, otóż jako że miałem ustawione zapisywanie zdjęć od razu na kartę pamięci, po tej serii zdjęć karta po prostu padła ... Telefon jej nie widzi, w tablecie z czytnikiem kart mikro sd jest widoczna ale nie można za nic w nią wejść ("Brak dysku w stacji" itd.), żaden program do odzyskiwania danych nie działa.
Tak więc straciłem kartę 16 GB, około 100 zdjęć przeniesionych z innego telefonu (Reszta automatyczna kopia na Google drive), muzykę i kilka książek...
Co ciekawe jest to "znany" problem : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2341125
Może komuś taka informacja się przyda. Nie wiem czy występuje w innych telefonach, być może tak. Napisałem do Sony Mobile i czekam na odpowiedź. Jeżeli kogoś to zainteresuje wstawię również odpowiedź Sony tutaj lub w osobnym wpisie.
Karta mikro SD Kingston 16 GB class 4.
#android #kartysd #problem