@Redicle: Zdobycie Tokmaku zwinie połowę obrony Zaporoża, bo kolejny większy hub logistyczny jest dopiero pod Melitopolem. Będzie o to ciężko, ale gdy już nastąpi, to efekty będą widoczne jak na dłoni. Wtedy też pewnie ruszy atak przez Dniepr.
@wjtk123: Tokmaku nie trzeba zdobywać, wystarczy odciąć linię kolejową dochodzącą do niego od wschodu, to też jedyna linia łącząca Rosję kontynentalną z Krymem i Melitopolem.
Uzupełnianie strat tak aby dwie strony krwawiły się po równo. Nie ma dostaw o które prosił Załużny które mogłyby przechylić szale zwycięstwa na stronę Ukrainy. Pragmatyczne balansowanie Anglosasów.
@Redicle: @wjtk123: Ostudzam zapał. Liveuamap ostro okłamuje stan rzeczywisty od rozpoczęcia ofensywy przez UKR, większość "grey zone/area" nie zgadza się.
Przy okazji, Ukraińcy utracili kilka pozycji pod Berhivką bo RUS rzucili dwie świeże brygady.
@Kulawy_Lis: gdybym nim był to najpierw odciął bym połączenie Ukrainy z zachodem, wyrył pas graniczny, zniszczy bym mosty na Dnieprze, Uderzał w składy amunicji umiejscowione w mniejszych miejscowościach, tak żeby osłony plot musiały piorytetować ulokowania.
Po wykonaniu tych kroków wygrałbym wojnę. Ciesz się, że nie ma mnie w sztabie ruskiej armii.
#ukraina
Nie
@Aquamen: zakład?( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciężki sprzęt porusza się głównie koleją
Uzupełnianie strat tak aby dwie strony krwawiły się po równo. Nie ma dostaw o które prosił Załużny które mogłyby przechylić szale zwycięstwa na stronę Ukrainy. Pragmatyczne balansowanie Anglosasów.
Przy okazji, Ukraińcy utracili kilka pozycji pod Berhivką bo RUS rzucili dwie świeże brygady.
Po wykonaniu tych kroków wygrałbym wojnę. Ciesz się, że nie ma mnie w sztabie ruskiej armii.
IQ 60 prezentujesz. Czy dziwi mnie to? Oczywiście, że nie. Jesteś Wykopkiem.
Nie dość, że wykopek to jeszcze przegryw. To się nazywa combo spierd+&$ia xD