Aktywne Wpisy

RobolChuop +3
Witam. Czy taka bieżnia będzie dobra czy za wolna dla 7-latka który ma za mało ruchu? Syn ma kiepskie wyniki w biegach na czas, jestem ciekaw czy trening na tym by mu pomógł.
https://allegro.pl/oferta/bieznia-elektryczna-domowa-treningowa-pod-lozko-walkingpad-aero-trex-sport-15365406559
#sport #dzieci #rodzicielstwo #fitness
https://allegro.pl/oferta/bieznia-elektryczna-domowa-treningowa-pod-lozko-walkingpad-aero-trex-sport-15365406559
#sport #dzieci #rodzicielstwo #fitness
luke-mat +72

Jaki podział jest według was sprawiedliwy?
A) Oboje płacą po tyle samo, np wydatki wynoszą miesięcznie 3000zl to oboje płacą po 1500 i ile komu z jego pensji zostanie, to jest jego.
B) Facet płaci rachunki i opłaty a kobieta jedzenie, leki i środki czystości.
C) Oboje przeznaczają ten sam procent swojej pensji - czyli załóżmy po 40% swojej pensji przeznaczają na wydatki domowe, co po zsumowaniu daje 3000zl ale załóżmy kobieta da 1000zl a mężczyzna 2000zl.
D) Facet płaci całość, bo i tak po odjęciu wydatków zostaje mu mniej więcej tyle samo na jego potrzeby co jego partnerce na jej potrzeby, która nie dokłada się wcale, albo nawet więcej.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #ankieta #zwiazki #pytanie #pieniadze
Która odpowiedź jest według ciebie sprawiedliwa?
@AlienFromWenus: Jezeli liczby są takie, że ty jestes korpo bicz i masz 6k na łapke a twój men to programista 18k na łapke i nie jestescie malzenstwem tylko parą
to koszty wynajmu mieszkania na pół ale np czysz admin i media on a ty za to sprzątasz, pierzesz, zmywasz.
on płaci za spożywke a ty ją gotujesz,
Kmina za tym była taka że jak byśmy żyli w małżeństwie to dokładnie tak by to działało. Po za tym zaraz
@russo: i co z tego? przeciez nie jest matka Twoich dzieci ani ich nie wychowuje.
@Krolowa_Nauk: nazwij rzeczy po imieniu. Ktoś żyje ponad stan, a drugi ktoś to sponsoruje
@AlienFromWenus: załóż, że to partner zarabia 3 razy mniej od partnerki i odpowiedź sobie na to pytanie.
A moja pani jest zawsze kiedy jej potrzebuję, tak samo jak ja dla niej. Tego nie da się kupić żadnymi pieniędzmi.
Gdybym opowiedział jak się liczymy to nie wiem jak byśmy zostali określeni. Ale mam to w dupie bo jesteśmy razem szczęśliwi.