Aktywne Wpisy
miekki_am +129
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +49
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
źródło: temp_file3783573431918581977
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
@noway321: a skąd! ja czekam az jezus przejmie kierowanie Polską! dlatego głosuje na Grzegorza Brauna!
@dqdq1: przytoczysz tą wypowiedź?
@noway321: Skończcie z tym p----------m kłamstw k0nfiarskie boty. W Polsce nie ma żadnego socjalu bezwarunkowego a wskaźniki zatrudnienia, bezrobocia i dochodów rozporządzalnych rosną od 2015 z przerwą na gównianą pandemię cały czas mimo, że jest 500+. Do książek nieuki.
popatrz chociażby na poprzednie wybory parlamentarne - tak samo, grafiki ze wzrostem poparcia postowane co 10s, feta przed wynikami i myyyyk 6% gdzie skłócona i równie fanatyczna lewica miała ponad dwa razy tyle poparcia xd
@noway321: jako pełnoletni Polak powinieneś sam to ogarnąć. Zadając takie pytanie, raz że plujesz reszcie współobywateli w ryj, dwa że pokazujesz się, jako roszczeniowy bachor, który domaga się populistycznych obiecanek od polityków, bo jak nie to będzie tu Rosja i katolicki Taliban, elo. Wybory polegają na utrzymaniu tego kraju mniej więcej w pionie, a nie na zaspokojeniu waszych gówniarskich fantazji, karmionych przez dziadzia-nieroba w muszce
@noway321: no i o to chodzi. nawet PiS jest lepszym wyborem od konfederacji
@MirekStarowykopowy: Rzecz jasna ten spada, ale z w--------a popełniłem błąd. Bezrobocie spada cały czas od 2015.
@SomberDark: to co, głosować na lewicę ? XD albo hołownie i kamysza?
- nie wierzę, że ich postulaty gospodarcze są w stanie zrealizować z którą z partii czyli PO/PiS. Choć same postulaty w znacznej większości popieram.
- nigdy nie oddam głosu na partie ortodoksyjno-katolicką. Mamy XIX a nie średniowiecze. Książka z krzyżykiem nie będzie mi mówić jak mam żyć.
- wiele postulatów LGBTąęść+- jest p---b.. ale systemowe gardzenie Konfy ludźmi o innych poglądach seksualnych to upośledzenie. Nie każdy gej czy lesba są odklejeni jak ci od parad.
- nigdy nie oddam głosu na partię gdzie jest:
- Braun onuca (ukryta przez Mentzena na
@noway321: Wizualnie jest zbliżona ilość znalezisk tych z PO i Lewicy do tych co ma Konfederacja. Łączona poparcie Lewicy i PO to jakieś 30-35%, poparcie dla Konfy ot 15-17%. Jak widać poparcie 2x większe czyli ludzi zainteresowanych tymi partami jest więcej.
Jeżeli Konfa ma 2x mniejsze poparcie a zbliżona ilość znalezisk to kto ma ma płatnych troli?