Aktywne Wpisy
mirko_anonim +13
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak byście zareagowali gdybyście mając 35 lat dowiedzieli się, że wasz dziadek nie jest waszym dziadkiem, a wasza matka też nie była świadoma, że jej ojciec nie jest jej ojcem? I ten dziadek was na dodatek wychowywał do 12 roku życia, był kimś wyjątkowo ważnym dla was. Aha i babcia żyje, ale twierdzi że badania DNA to pomyłka. I też was wychowywala xd #drama #rodzina #trudnesprawy
───
Jak byście zareagowali gdybyście mając 35 lat dowiedzieli się, że wasz dziadek nie jest waszym dziadkiem, a wasza matka też nie była świadoma, że jej ojciec nie jest jej ojcem? I ten dziadek was na dodatek wychowywał do 12 roku życia, był kimś wyjątkowo ważnym dla was. Aha i babcia żyje, ale twierdzi że badania DNA to pomyłka. I też was wychowywala xd #drama #rodzina #trudnesprawy
───
Micky +1
Czy jest jakiś Mirek albo Mirabelka, który pomógłby z oceną czy cena za poniższą szafę jest akceptowalna czy raczej z kosmosu?
Wymiary: wysokość 260 x szerokość 180 x głębokośc 60
Korpus: płyta meblowa Kronospan
Fronty: płyta MDF lakierowana
Cena: ~12 000 PLN
Jest może też jakiś krótki poradnik po materiałach, które wybierać?
#budownictwo #remontujzwykopem #remont #stolarz #stolarstwo #pytaniedoeksperta #meble #meblenawymiar
Wymiary: wysokość 260 x szerokość 180 x głębokośc 60
Korpus: płyta meblowa Kronospan
Fronty: płyta MDF lakierowana
Cena: ~12 000 PLN
Jest może też jakiś krótki poradnik po materiałach, które wybierać?
#budownictwo #remontujzwykopem #remont #stolarz #stolarstwo #pytaniedoeksperta #meble #meblenawymiar
I jakieś inne gadania o biznesplanach, dziesiątkach tysięcy na start i innych takich wymysłach ludzi o mentalności chłopów pańszczyźnianych. Nie dziwie się, że nie potraficie zarabiać pieniędzy, skoro siedząc cały dzień w necie, a nie dostrzegacie potężnego sektora usług online. A prowadzenie jakiejkolwiek działalności widzicie w pryzmacie fabryk kurzu, jakiś restauracji, czy sklepów. A o to moja 9-cio miesięczna historia, jako przedsiębiorcy, który obecnie zarabia 7-8k netto pracując 3-4 godziny dziennie (wiem, że dla Was na minimalnej to mało, ale ja se żyje dobrze):
Co zrobiłem przed otwarciem działalności?
Uwaga, NAUCZYŁEM SIĘ robić rzeczy, które robię. Robiłem jakieś kursy online, zdobyłem pare certyfikatów, ogólnie wydałem na to kilka tysięcy złotych i zajęło mi to z pół roku. Dla piszących just załóż firmę bro, to już by było za dużo wysiłku, bo przecież nie spadło to z nieba. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ile kosztowało mnie otwarcie działalności? Jakieś biznesplany?
Mój biznesplan był prosty, chcę sprzedać to, czego się nauczyłem do firm, które będą chciały mi za to zapłacić. Otwarcie działalności kosztowało mnie równe zero złotych, ponieważ posiadałem już komputer i dostęp do internetu. Za założenie działalności w Polsce też nic się nie płaci i robi się to przez internet. Poza tym 250 zł miesięcznie na księgowego wydaje.
Pierwszy klient
Jak otworzyłem se działalność, to jeszcze robiłem na etacie, bo nie jestem tak głupi, jak by się wydawało. Zanim złapałem pierwszego klienta minęły 2 miesiące i wysłałem pewnie ze 100 ofert zanim coś siadło. Siedziałem codziennie na portalach, gdzie firmy piszą, że potrzebują kogoś, kto zrobi coś dla nich i ja pisałem do tych firm "siema zrobię to dla Was". Po pierwszym kliencie już idzie łatwiej, bo ma się jakieś portfolio, czy możliwość dostania referencji.
Co dalej?
No jak pisałem, po pierwszym kliencie zdobycie kolejnych jest już łatwiejsze i z 100 wysłanych ofert możesz zejść do średnio 20 ofert na klienta. No i zależnie od tego ile chcesz robić i ile zarobić ogarniesz dla siebie idealną liczbę klientów, zawsze lepiej mieć jakiś nadmiar w razie W, jakby nie udała się jakaś współpraca.
Jak wygląda mój dzień?
Jestem dostępny między 8, a 18 dla moich klientów. W praktyce to oznacza, że w tych godzinach jestem gdzieś obok komputera i sporadycznie patrzę na maila, czy ktoś nie chce czegoś ode mnie. Tak jak wspomniałem, rzeczywistej pracy mam może na 3-4 godziny w ciągu dnia, resztę czasu spędzam na graniu w gierki i lurkowaniu internetu.
Czy każdemu się to uda?
Oczywiście, że nie większość osób odpadnie w trakcie, 8 miesięcy zajęło mi od decyzji o rozpoczęciu działania do pierwszego klienta. Teraz zastanów się, czy masz wytrwałość, żeby dążyć do czegoś nawet przez rok zanim zobaczysz jakiś pierwszy efekt. Potem w pół roku ogarnąłem se sytuację, że teraz gra gitara.
Ale czy Tobie się to uda?
#!$%@? wie, możesz próbować, co masz do stracenia? Wskocz na moneymaxxing. A teraz, jak już wsadziłem kij w mrowisko to możecie mnie roastować, ja wstane jutro rano, zwale se konia, napije się monsterka i będę se grał w Diablo.
POZDRO DLA CHŁOPÓW GRINDUJĄCYCH