Aktywne Wpisy
civilburger +164
W lutym urodziło się mniej niż 18 tys. dzieci.
Link
#demografia #dzieci #polska #ekonomia #nieruchomosci
Link
#demografia #dzieci #polska #ekonomia #nieruchomosci

Zawołałem was, bo rok temu obiecałem, że sprawdzimy o ile wzrosły ceny mieszkań i średnia pensja i porównamy. Porównanie cen na obrazku, średnia pensja za luty 2025 wynosi 8613,14 zł brutto wobec 7978,99 zł rok wcześniej. Mieszkania podrożały średnio o 7,21% (najmocniej Gdańsk i Wrocław, kolejno 12,76% i 10,91%). W 3 z 5 TOP 5 miast wzrost jest mniejszy niż wzrost średniej, w 2 znacznie go przewyższył. Gratulacje dla @sezonowiec1 bo
źródło: ceny mieszkań
Pobierz

#ukraina
źródło: kek
Pobierzźródło: ke
Pobierzźródło: mu
PobierzBo teraz nie ma za bardzo czego analizować...
Wolski w roli pokazywacza ruchów wojsk... rosyjskich / ukraińskich = spoko
Wolski w roli przewidywacza przyszłości = spoko. Jeśli odwrócisz jego przewidywanie o 180 stopni :D
Przypomnę tylko ze cały "team wolski" kwiczał jak to "dottore" zarabia na wojnie i jakas dziwna fiksacja oralna na tego Bartosiaka(za wyjątkiem Micka i Zena) i że geopolo, a sami zarabiają na komentowaniu wojny i kawkach w internecie, do tego walą babol za babolem.
Wolskiego od chersonia nie oglądam, trzeba też będzie widzę odpuścić Meissnera bo
oj tu duży + dla Cb
Wczoraj Artur Micek robił live z postępów Wagnera wg otwartych źródeł. Nie relacjonował zajęcia Syberii tylko wydarzenia na żywo. To nie jest do końca OSINT tylko właśnie relacja. To co OSINT robią, t.j m.in. Micek, Wolski to przypasowywanie konkretnych zgrupowań do konkretnego terenu i relacja postfactum w oparciu o glownie Telegram czyli dostępne wszystkim źródła informacji.
Nie jest jednak możliwe w
@hansix: Nie, OSINT to nie wyszukiwanie przetłumaczonych maszynowo twittów i postów z telegrama, tylko wyszukiwanie wiarygodnych źródeł, porównywanie i czerpanie z nich właściwych informacji. Ani Micek ani Wolski nawet nie próbowali weryfikować źródeł, nie maja też znajomości ru netu. Jeszcze Micek jak cię mogę potrafi się przyznać do błędu, ale najgorszy
oglądałem kolesia chyba 2 razy, wysnuwa swoje teorie i jest świecie przekonany, ze jego teorie sie sprawdza
jego teorie się kompletnie nie sprawdziły, stwierdził wiec, ze miał za mało informacji, ale nie przeszkodziło by znowu wysnuć kolejnych
10 teorii i znowu być o nich świecie przekonanym
inteligentny człowiek po pierwszej tak spektakularnej wpadce mówiłby, ze może tak się stać, ale może mieć za mało
Prigozyn szedł na Moskwę a kierownictwo federacji rosyjskiej i kto mógł to s--------ł, rosgwardia obstawiała rogatki miasta czym przypadkowo było a kto zdolny kopał rowy.
Paranoja jest w tym, że teraz przypisujemy jakąś magiczną wiedzę aparatowi władzy Fr, który wskutek wczorajszych wydarzeń się rozsypie w rok a pasjonatów którzy poświęcają swój własny czas by to zrelacjonować najlepiej jak potrafią obrzucamy gownem bo nie
Czemu nie wyzywacie go od onuc? Nagle zabrakło wam entuzjazmu? A tak szczekaliście, teraz widzę uszy po sobie