Wpis z mikrobloga

  • 0
@Kujamandzaro: nie mam przepisu bo często gotuje z głowy lub ma podstawie mix 3-4 przepisów. Jak mocno chcesz to Ci mogę rozpisać co i jak robiłem ale bez gramatury no nic nie ważyłem.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kujamandzaro:
1. 2 opk pomidorków koktajlowych jak rel pic wrzucasz do naczynia żaroodpornego, dodajesz max 3 ząbki czosnku i 1 małą cebulę. Wszystko lekko solisz, polewasz chlustem oliwy oraz octu balsamicznego - nie ma w tym pływać ale musi byc tyle aby pomidorki i reszta były obtoczone w tych płynach.
2. Do piekarnika 200st jakieś 20-25 min, bez przykrycia - pomidorki maja puścić sok a nawet niektóre maja się lekko "przypalić".
  • Odpowiedz
@Ice_Glaze: aaale mnie kiedyś #!$%@? wzięło jak na niedzielny obiad we "włoskiej" restauracji u mnie w mieście zamówiłem makaron. przyszła porcja podobna jak na zdjęciu, która praktyczine cała przykryta była jednym liściem bazylii. najwyższy level januszostwa okraszony kilkoma włoskimi słowami w menu..
  • Odpowiedz