Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci idzie zwała. W Niemczech już tanieje. myślę, że nie ma sensu brać bk2% dlatego nie biorę. Lepiej kupić tanio na drogi kredyt niż drogo na tańszy. Drogo już było ( ͡° ͜ʖ ͡°) obstawiam -30% do końca 2024.
  • 12
  • Odpowiedz
  • 0
@BurzaGrzybStrusJaja: pewnie że będę mógł, środków wystarczy dla wszystkich zainteresowanych na 100% również w kolejnych latach, bo osób które się kwalifikują jest niewiele. Dlatego nie ma sensu pchać się teraz na siłę i przepłacać. Kapitał płynie z rąk niecierpliwych w ręce cierpliwe. Sądzę, że naprawdę warto się wstrzymać.
  • Odpowiedz
  • 0
@majkel88: a to też prawda. Zdecydowanie lepiej w Niemczech. Fajny kraj, lepiej się zarabia, lepsze usługi publiczne, służba zdrowia, emerytury a do tego tani kredyt w Euro bez łaski. Młodzi powinni stąd jak najszybciej emigrować na zachód. Im szybciej tym lepiej. Kiedyś mi podziękują.
  • Odpowiedz
  • 0
@Reanef: jakie obiektywnie widzisz argumenty za dalszym wzrostem w takim otoczeniu? Duzo bezpieczniej lokowac inwestycyjnie w DE. Jestesmy z Niemcami najmocniej powiazani gospodarczo. To nasz główny kierunek eksportu. Jak tam zwała to u nas wzrosty?
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: Dla wykopka - programisty Niemcy nie są atrakcyjną destynacją, gdyż poziom życia przeciętnego klepacza kodu w Niemczech jest niższy niż w Polsce, tam to zawód jak każdy inny księgowy czy pielęgnierka zarobi podobnie gdyż to rozwinięty kraj i pensje w gospodarce są na światowym poziomie. Polskie IT ciągnie w znacznej mierze outsourcing dla pierwszego świata i globalne korporajcje
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: nie wiem #!$%@? może to że jeden złoty to dla euro dźwignia 4.5:1 i jakimś przypadkiem łatwiej jest cokolwiek kupić zagranicznemu Januszowi w pl jak Polakowi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Reanef: przecież to są ogromne wzrosty. Po co zagraniczny Janusz ma inwestować w PL? To się kupy nie trzyma. Tam tanieje, więc spada do polskiego poziomu. Po co będzie żyć w Polsce jak tam można mieć w tych samych pieniądzach mieszkanie, a wszystko pozostałe lepsze?
  • Odpowiedz