Wpis z mikrobloga

@Rimbolo: Ehh, chciałbym żeby chłop znalazł se jakąś milusią alternatywkę. Ostatnio jakoś też se pragnę tej miłości całej, ale nie dla autystycznego fobika to :/
  • Odpowiedz
  • 2
@eisil: Ehh niby było by fajne, ale bądźmy szczerzy - mam niezła mieszankę - OCD plus autyzm plus osobowość unikająca plus manletyzm... To jest wręcz niewiarygodne...
  • Odpowiedz
  • 1
@eisil: Zresztą różnice widać nawet z lekami, bo np. taki propranolol, który ludziom z fobią społeczna dobrze robi, no na mnie wrażenia nie robi żadnego. Najlepiej to się czułem po nacpaniu thiocodinem...
  • Odpowiedz
@Rimbolo: Ja brałem na razie tylko sertralinę, jedyne co mi to dało to zwiększenie odczucia zmęczenia i chęć wuhuśtania się po odstawieniu. W przyszłym tyg kolejna wizyta u goja ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@eisil: Poczytać sobie możesz subreddit AVPD albo historie osób chorujących na to na Quorze. Ja musze rzyzNc, że w Polsce ciężko jest o dobra diagnozę tego zaburzenia, bo wszystko z automatu leci jako fobia społeczna. Dopiero musi ktoś trafić na sensownego psychiatrę albo sam stwierdzi, że na to cierpi patrząc na różnice między nim a ludźmi z fobia spoleczną i podobieństwa objawów doświadczanych przez siebie do objawów osobowości unikającej. Najgorsze, że
  • Odpowiedz
@Rimbolo: Trochę się w to zagłębiałem. W różnych źródłach anglojęzycznych inaczej rozgraniczali te zaburzenia. Gdzieś czytałem, że osobowość unikająca, to bardziej zaawansowany wariant fobii społecznej, w innym że to "unikanie" wchodzi na pierwszy plan i nie musi się wiązać z jakimś dużym lękiem, gdzieś indziej znowu, że różni się zakresem sytuacji w których występuje lęk, no i tym, że jest to bardziej zszyte z osobowością i występuje od dzieciństwa, ale w
  • Odpowiedz