Wpis z mikrobloga

#dyskryminacjamezczyzn #bekazlewactwa #feminizm

No jak tam faceciki, widzieliście nowy program lewicy? Za łatwo wam się żyje w tym kraju? Nasze feministki chcą wprowadzić urlopy menstruacyjne. W Polsce mamy do dysponowania 26 dni urlopu i 251 dni roboczych. Zgadnijcie ile powinien wynosić dodatkowy urlop dla kobiet.

60 dni rocznie XD

Oczywiście te 5 dni w miesiącu będą stu procentowo płatne.
Wiadomo że nie będzie pola do nadużyć. W końcu będzie potrzebne aż zaświadczenie od lekarza( jakiegokolwiek). Czyli w dzisiejszych czasach 200 złotych i 15 minut teleporady. Ewentualnie za darmo od lekarki aktywistki. #polityka
Tran_Soptor - #dyskryminacjamezczyzn #bekazlewactwa #feminizm 

No jak tam faceciki, ...

źródło: Screenshot_2023-06-17-08-15-55-85_d365b52accad0f47adbc08c16219827d

Pobierz
  • 123
  • Odpowiedz
@Spokoloko666: Darcie będzie, bo lewica co chwilę musi obiecać nowe przywileje (jakoś dawno przestali mówić o "równouprawnieniu") - urlop będzie 100% płatny, a do tego parytety, bo z jakiegoś magicznego powodu będą dyskryminować prywaciarze
  • Odpowiedz
60 dni rocznie urlopu menstruacyjnego

@Tran_Soptor Nie wiem o co cała afera. Ja bym bardzo chciał zobaczyć jak ten urlop sprawdza się w praktyce. Zrobiłbym zapas popcornu i oglądał jak wszystkie kobiety ponoszą konsekwencje tego "super" prawa. W kilka lat 99% kobiet wyleczyło by się na dobre z popierania lewicy.
  • Odpowiedz
który chodzą po ścianach z bólu w te dni

"które"
@wykolejony: ale lewica pod pretekstem, że ktoś ma źle upycha przywileje dla wszystkich i nawet te co nie mają problemu dostaną. Równie dobrze możesz napisać: znam mężczyzn co mają bóle rąk w wyniku pracy fizycznej - wszyscy mężczyźni, mają dostać płatny urlop. Po co się rozdrabniać :)
  • Odpowiedz
@nukey: Mają, ale wyobraź sobie, że masz taki okres, że nie jesteś w stanie zejść z łóżka i leje się z Ciebie jak z kranu, dodatkowo boli Cię podbrzusze i lecą łzy. Jakie choroby ma mężczyzna, które zdarzają się raz w miesiącu i są w takim stanie, że nie mogą przyjść do pracy? Jest taka choroba lub specyfikacja płci?
Oczywiście nie mówię, że wszystkie kobiety tak to przechodzą, ale niektóre naprawdę
  • Odpowiedz
Gdzie sensowna jest definicja gwałtu pod tytułem "on mnie zgwałcił, bo tak twierdzę"?

@metatrotro: gdzie lewica tak twierdzi?

"które"

@metatrotro: mój błąd.

ale lewica pod pretekstem, że ktoś ma źle upycha przywileje dla wszystkich i nawet te co nie mają problemu dostaną.

@metatrotro: a w jaki sposób chcesz sprawdzać, czy dana kobieta "zasługuje" na taki urlop? Mają powstać specjalne komisje, które będą oceniać skalę bólu? xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Neko-chan51 wystarczylby extra urlop z powodu niedyspozycji I tyle, bez powodu. Kazdy ma taki dzien chcialby sie #!$%@? I nie iść do roboty. Dodatkowo duzo ludzi ma choroby przewlekle I uciazliwe alergie.

Zrozum ze jestesmy w takim miejscu pod wzgledem ekonomi ze kazdy social I extra dni wolne powinne byc zredukowane do zera.
wiek emerytalny zrównany do 65lat dla wszystkich i tyle. To jest dobry start do zdrowego społeczeństwa i ekonomii.
Robiąc
  • Odpowiedz
@Tran_Soptor: Proponuję coś z rzeczywistego świata.

Program "bezpieczna Polka" - a konkretniej
"bezpieczne polskie ulice nawet w środku nocy"
oraz
"bezpieczna kobieca intymność od zboczeńców przebierających się za kobiety"

1. bezwzględne zablokowanie procederu masowej imigracji do Polski czy "relokacji migrantów"
2. kontrolowana migracja - tylko po spełnieniu wszystkich background checks - a już na pewno nie sprowadzanie taniego mięsa roboczego które będzie pracowało na "białych panów z korporacji"
3. w przypadku
  • Odpowiedz